REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninová pomazánka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nadrobno nastrouhaná povařená zelenina, tedy přesně mrkev a celer, smíchaná spolu s nastrouhanou syrovou řepou, nadrobno pokrájenou okurkou, cibulí a natvrdo uvařenými vejci, vše spojené majonézou a dochucené kořením.


Ingredience:
4 ksvejce uvařená natvrdo
2 kskyselé okurky
2 ksmrkve
1 ksmenší červené řepy
1 kscibule
1/2 ksceleru
majonéza
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupaný celer a mrkev uvaříme v mírně osolené vodě
2. Vychladlý uvařený celer, mrkev a syrovou řepu nastrouháme na jemno, cibuli a okurky nadrobno nakrájíme
3. Natvrdo uvařená vejce rovněž nastrouháme
4. Přidáme několik lžic majonézy, podle chuti osolíme, opepříme a mažeme například na plátky chleba nebo pečivo, můžeme ozdobit kolečky papriky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy