REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninová pomazánka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomletá zelenina, povařená, mírně prochladlá dochucená hořčicí a pepřem.


Ingredience:
2 kgčervených paprik
1 kgzelených paprik
1 kgcibule
500 gmrkve
120 gcukru
120 gsoli
6-8 ksstroužků česneku
6-8 ksfeferonek
1 loleje
2 dlocta
2 lžíceplnotučné hořčice
1 lžícemletého pepře

Postup:

1. Omytou, očištěnou zeleninu pomeleme na masovém strojku
2. Přidáme olej, utřený česnek, ocet, cukr a sůl, vše vaříme asi 60 minut
3. Do prochladlé směsi vmícháme hořčici a mletý pepř
4. Hotovou pomazánku napěchujeme do skleniček a dobře uzavřeme.

Doporučení:

Pro dlouhodobé skladování můžeme pomazánku ve skleničkách sterilovat 20 minut při 85 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy