REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šunková pomazánka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomazánka z šunky a másla je výbornou alternativou místo klasického chleba se šunkou. Navíc se dá kombinovat se zeleninou nebo různými klíčky, které dodají jídlu šmrnc
a pikantnost.


Ingredience:
Počet porcí: 4–6
300 gšunky
250 gpomazánkového másla
100 gzměklého másla
čerstvá řeřicha a klíčky červené řepy
pepř
sůl

Postup:
  1. Šunku pokrájejte na menší kusy a poté ji rozmixujte na jemno.
  2. Máslo vyšlehejte do pěny a poté do něj vetřete pomazánkové máslo.
  3. Vmíchejte rozmixovanou šunku a vše dochuťte solí a pepřem.
  4. Podávejte na čerstvém chlebu a ozdobte řeřichou a klíčky.
Doporučení:

Pro tuto pomazánku použijte kvalitní šunku nebo mix uzenin vysoké kvality, například značky Klasa. Klíčem úspěchu je podíl masa v šunce. Čím vyšší, tím lepší, v opačném případě bude pomazánka řidší, a ne příliš výrazné chuti.

Poznámka:

Více receptů najdete na www.akademiekvality.cz. Zde se dočtete i o tom, jak se zorientovat v kvalitních potravinách a vybrat si ty nejlepší. Recept k článku: Nápadité recepty „co dům dal“.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy