Na opečených krajícíh chleba namazaná domácí pomazánka z hrášku, smetanového sýru a máty. Skvělá svačinka nejen pro děti.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | krajíce chleba |
1 lžíce | másla |
Na pomazánku: | |
150 g | hrášku |
50 g | čerstvého smetanového sýra |
4 ks | lístky máty |
2 ks | vařená vejce |
šťáva z 1/2 citronu | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- K hrášku přidáme smetanový sýr a mátu, dobře osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávu.
- Vše rozmixujeme do hladka (v robotu či tyčovým mixérem).
- Krajíce chleba namažeme slabou vrstvou másla. Opečeme na grilovací pánvi z obou stran, potřeme pomazánkou a poklademe nakrájeným vejcem.
- Nakonec mírně opepříme, posypeme lístky máty.
Pro měnší děti můžeme pepř vynechat, nebo ho použít jen malou špetku.
Poznámka:Recept k článku: Hurá do školy s pořádnou svačinou