Recepty na pokrmy pro nejmenší děti
reklama
reklama
Vepřové kostky na májovkách s hráškem - Májovky mají nezaměnitelnou moučnou vůni, je to jedna z kvalitních jarních hub, vysoce ceněná mezi houbaři. Májovky přidané do smetanové omáčky, podle tohoto receptu, dodají omáčce delikátní chuť i vůni.
Gulášové krůtí plátky na houbách - Na cibulce a slanině upečené orestované kousky krůtího masa spolu se sušenými houbami, pokrm dochucený gulášovým kořením.
Kachní prsa na černém pivě - Na zkaramelizované cibulce opečené porce kachních prsou, podlité černým pivem, upečené doměkka.
Češi mají nejradši Cheeseburger. Hamburger není jen houska s masem, je to fenomén, který změnil stravování lidstva. V Čechách jeho rozmach spojujeme zejména s příchodem McDonald´s, jehož první pobočka byla v otevřena v pražské Vodičkově ulici před pětadvaceti lety. Tou dobou již byly McDonald´s nejoblíbenější restaurace v USA a vznikal kultovní film Pulp Fiction, ze kterého se dozvěděl celý svět, že čtvrtlibráku se sýrem od McDonald´s (Quarter Pounder with cheese) říkají v Paříži Royale se sýrem (Royale with cheese).
Pampelišková polévka - Polévka připravená z listů pampelišek, vývaru nebo vody, cibule, vaječných žloutků, koření a smetany.
Pampeliškový med III. - Varianta pampeliškového medu ochuceného citrónem a pomerančem.
Pampeliškový likér II. - Další variantu oblíbeného likéru z květů pampelišek, z citronové šťávy a kůry, hnědého cukru a vodky. Luhování trvá 4 týdny ale stojí za to si na likér počkat, je výtečný!
Více receptů, nejen těch na pampelišky, najdete v naší databázi internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje...
Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy