REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krupicová kaše II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato krupicová kaše chutná nejen dětem, ale i dospělým. Posypaná grankem nebo strouhaným perníkem, skořicí a cukrem je prostě božská. Jinak dětem ji podáváme až od 6 měsíců!


Ingredience:
500 mlmléka
4 lžícedětské krupičky
2 lžícemásla
1/2 lžičkysoli
cukr dle chuti
na dochucení: granko, kakao, strouhaný perník, mletá skořice, moučkový cukr

Postup:

1. Do studeného mléka dáme krupici a necháme minimálně 2 hodiny nabobtnat
2. Krupici solíme a vaříme na mírném plameni za stálého míchání, konzistenci nechám na vás: máte-li raději kaši řidší, dořeďte ji mlékem
3. Osladíme dle chuti krupicovým cukrem, na závěr přidáme na zjemnění kousek másla
4. Na talířích pocukrujeme dle chuti cukrem moučkovým, pokapeme rozpuštěným máslem a dochutíme libovolně perníkem, skořicí, grankem nebo kakaem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy