REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pro děti mladší jednoho roku


Dětská přesnídávka

Pokrm pro naše nejmenší z nastrouhané mrkve, žloutku a medu.

Dětská zeleninová přesnídávka

Další z variant přípravy domácí dětské přesnídávky, tentokrát ze zeleniny, například hrášku, mrkve, brambor ….

Fazolky a rajčata s jablky

Pokrm pro děti od 9 do 12 měsíců. Spařená jablka a fazolky povařené s rajskými jablíčky, vše rozmixované a zamrazené po porcích. Jablka dodají zelenině potřebnou sladkost!

Hrušková krupičná kaše

Pokrm pro děti od 3 do 6 měsíců. Čerstvé hrušky rozmixované spolu s uvařenou krupičnou kaší.

Jablečná přesnídávka

Rozmixovaná jablka, sterilovaná.

Jablečná přesnídávka II.

Jedna z variant přípravy domácí dětské přesnídávky.

Jablečné banánové pyré

Recept pro děti od 6 do 9 měsíců. Povařená jablka rozmixovaná s banány a pomerančovou šťávou.

Jablka pro nejmenší děti

Podáváme dětem buď syrová, nebo pečená (pro nejmenší prolisovaná nebo mixovaná), nebo je dusíme na kaši (pyré).

Jablka připravená pro děti do jednoho roku

Jablka podáváme dětem buď syrová nebo pečená, pro ty nejmenší prolisovaná, nebo rozmixovaná, nebo je dusíme na kaši (pyré).

Jáhlová kaše

Pokrm vhodný pro naše nejmenší. Zdravá kaše z jáhel, mléka a másla, oslazená medem. Recept je na 1 porci.

Jahodová přesnídávka

Rozmixované jahody smíchané s cukrem, sterilované.

Jogurt s ovocem a piškoty

Bílý jogurt servírovaný spolu s ovocem a dětskými piškoty. Ideální svačinka pro malé i velké děti, nebo zdravé mlsání pro dospělé.

Kojenecká přesnídávka z broskví (meruněk)

Doma vyrobená dětská přesnídávka z broskví nebo meruněk, kojenecké vody a vanilkového nebo ananasového pudinku. Broskvovou přesnídávku lze podávat dětem od 4 měsíců, meruňkovou raději až od 6 měsíců.

Krupicová kaše

(Pro děti od 6 měsíců)

Krupicová kaše II.

Tato krupicová kaše chutná nejen dětem, ale i dospělým. Posypaná grankem nebo strouhaným perníkem, skořicí a cukrem je prostě božská. Jinak dětem ji podáváme až od 6 měsíců!

Krupicová kaše pro děti od 4 měsíců

Kaše z máčené krupičky, vody, mléka, cukru a másla, vhodná pro děti od 4 měsíců věku. Rozpis na jednu porci.

Krupicová kaše s máslem a skořicí

Kaše z krupice posypaná směsí moučkového cukru a skořice, přelitá rozpuštěným máslem.

Medová pomazánka

Tuto pomazánku mažeme na tmavý chléb nebo na dalamánkové rohlíky. Podáváme k čaji.

Mleté maso

Podušené maso na cibulce, prolisované či rozmixované, podávané s bramborovou kaší nebo se zeleninovým pyré.

Mrkev se žloutkem

Takto připravenou mrkev podáváme jako přesnídávku, svačinku, ale i jako přílohu k obědu.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy