Pokrm pro děti od 3 do 6 měsíců. Čerstvé hrušky rozmixované spolu s uvařenou krupičnou kaší.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
125 ml | mléka |
1 lžíce | dětské krupičky |
1 ks | pěkné zralé hrušky |
Postup:
1. Mléko nalité do hrnce přivedeme k varu, za stálého míchání pomalu přisypáváme krupičku a na mírném zdroji tepla ji vaříme 3-4 minuty
2. Omyté, oloupané, jadřinců zbavené hrušky nakrájíme na tenčí plátky
3. Připravené hrušky přidáme do kaše, krátce zahřejeme a poté rozmixujeme do hladké hmoty
4. Hotovou hruškovou krupičnou kaši rozdělíme na dvě poloviny, jednou porcí nakrmíme dítě, druhou porci naplníme do skleničky a postavíme do chladničky, tam ji můžeme uchovat 1-2 dny.
Místo hrušek můžeme použít meruňkové nebo jablečné pyré. Krupičku lze nahradit jemně nastrouhanými piškoty, v tom případě kaši nevaříme!