Pokrm pro děti od 9 do 12 měsíců. Spařená jablka a fazolky povařené s rajskými jablíčky, vše rozmixované a zamrazené po porcích. Jablka dodají zelenině potřebnou sladkost!
Ingredience:
Rozpis na 10 porcí: | |
375 g | mladých zelených fazolek |
5 ks | středně velkých rajčat |
5 ks | jablek |
Postup:
1. Očištěné fazolky důkladně omyjeme, okapané nakrájíme na kousky
2. Omytá jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme nahrubo
3. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme, pak je rozčtvrtíme, zbavíme zrníček a také nakrájíme nahrubo
4. Mladé fazolky a jablka spaříme ve 150 ml vody, po 6 minutách přidáme rajská jablíčka a ještě krátce vše povaříme
5. Hmotu rozmixujeme, rozdělíme na 10 porcí a jednotlivé porce zamrazíme.
Pokud by byla hmota příliš tuhá, lze ji zředit jablečnou šťávou.