REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kojenecká přesnídávka z broskví (meruněk)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma vyrobená dětská přesnídávka z broskví nebo meruněk, kojenecké vody a vanilkového nebo ananasového pudinku. Broskvovou přesnídávku lze podávat dětem od 4 měsíců, meruňkovou raději až od 6 měsíců.


Ingredience:
Rozpis na cca 16 skleniček:
2,5 kgoloupaných, pecek zbavených broskví (meruněk)
250 gcukru
1,25 lkojenecké vody
2 ksbalíčky vanilkového (ananasového) pudinku

Postup:

1. Hodně měkké, pod studenou vodou omyté ovoce, rozvaříme v 1 l vody, vaříme tak 30 minut
2. Přidáme cukr a pomocí ručního tyčového mixéru rozmixujeme na jemné pyré
3. Ve zbývající vodě rozmícháme oba pudinky, nalijeme do ovocného pyré a vše povaříme dalších 10 minut
4. Ještě horkou přesnídávku plníme do vyvařených skleniček, dobře je uzavřeme a sterilujeme při 80 °C 10 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy