REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablka připravená pro děti do jednoho roku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jablka podáváme dětem buď syrová nebo pečená, pro ty nejmenší prolisovaná, nebo rozmixovaná, nebo je dusíme na kaši (pyré).


Ingredience:
1-2 ksjablka
pískový cukr
(citronová šťáva)
voda

Postup:

Syrová jablka:
1. Jablka důkladně opláchneme pod vřelou vodou, oloupáme a pak ustrouháme na skleněném struhadle
2. Posypeme je lžičkou pískového cukru, koncem zimy přidáme i 1/
4 lžičky citronové šťávy.

Jablka pečená:
1. Syrová jablka omyjeme, vyřízneme jadřince, položíme na pánev, jejíž dno je poryto vodou
2. Do prostoru, kde byli jadřince nasypeme cukr a dáme na 30 minut do trouby vyhřáté na 170 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy