zavařování masa a hotových pokrmů
Bůček ve skle
Jednoduchý recept na chutný bůček zavařený s česnekem a kořením do sklenic. Skvělý je na chlebu spolu s cibulí, například k dobře vychlazenému pivu. Podobně můžeme zavařit i plecko, či krkovici.
Bůčková konzerva
Vepřový bůček bez kosti tepelně upravený, sterilovaný.
Cuketová pomazánka
Pomazánka připravená z kostiček cukety podušených spolu s dalšími ingrediencemi, sterilovaná. Tuto pomazánku používáme na topinky, jako omáčku k masu, nebo například jako přísadu do gulášů. Ovšem hodí se také jako dip například ke slaným lupínkům.
Cuketové pečenáče
Pečenáče se dělají především z rybího masa. Kdo nemá rád rybinu, může si je připravit například z cuket, jsou také skvělé!
Ďábelská pomazánka na topinky
Pikantní pomazánka z mletého masa, zeleniny a dalších ingrediencí, sterilovaná.
Ďábelská pomazánka na topinky II.
Pikantní pomazánka z konzervy hovězího masa ve vlastní šťávě, zeleniny a dalších ingrediencí, sterilovaná.
Ďábelské tousty
Sterilovaná pikantní směs na topinky ze zeleniny a konzervy hovězího masa.
Domácí sulc sterilovaný
Povařené tučné vepřové maso, kůže, nožičky nakrájené na kostičky, zalité vývarem, sterilované.
Domácí vepřová konzerva
Doma připravené vepřové maso se sádlem, vhodné na chleba, nebo jako polotovar k dalšímu zpracování.
Domácí vepřovka
Hodně libový bůček s kůží, nebo bůček napůl s pleckem nakrájený na kostky, nasolený, naskládaný do zavařovacích sklenic, vařený první den 2 hodiny, druhý den ještě jednu hodinu.
Domácí vepřovka s kořením
Po domácku připravená masová konzerva z bůčku. S kmínem a čerstvě drceným pepřem. Skvělá k čerstvému pečivu i pro přípravu teplých jídel.
Dršťková (gulášová) polévka sterilovaná
Dršťková nebo gulášová polévka, sterilovaná ve sklenicích. Vhodná úprava na cesty.
Hovězí guláš sterilovaný
Uvařený hovězí guláš sterilovaný ve sklenicích nebo plechových konzervách.
Hovězí maso ve vlastní šťávě – sterilované
Na kostky nakrájená hovězí kližka zalitá vodou a podušená doměkka, sterilovaná ve sklenicích.
Husí paštika
Husí paštika připravená z orestovaných husích a vepřových jater a dalších ingrediencí, zavařená ve sklenicích.
Játrová pomazánka sterilovaná
Pomazánka z umletých škvarků, vařených slezinek, vepřových jater, vyškvařeného sádla a vajíček.
Karbanátky sterilované
Na sádle opečené karbanátky, sterilované.
Klobásy ve sklenici
Domácí klobásy zavařené ve sklenici. Prodlouží se jejich trvanlivost, zvýrazní chuť – a můžete si je vzít třeba na dovolenou.
Konzervování klobás a párků
Veškeré maso i uzeniny zavařujeme raději tepelně upravené, ať už vyuzením, povařením nebo třeba pečením.
Lahodné lečo s cuketou
Schovejte si kousek léta do sklenice – pusťte se do zavařování, například si zavařte lečo podle tohoto vyzkoušeného receptu. Během chladnějších měsíců přijde určitě vhod.
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama