REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zavařování masa a hotových pokrmů


Bůčková konzerva

Vepřový bůček bez kosti tepelně upravený, sterilovaný.

Cuketová pomazánka

Pomazánka připravená z kostiček cukety podušených spolu s dalšími ingrediencemi, sterilovaná. Tuto pomazánku používáme na topinky, jako omáčku k masu, nebo například jako přísadu do gulášů. Ovšem hodí se také jako dip například ke slaným lupínkům.

Cuketové pečenáče

Pečenáče se dělají především z rybího masa. Kdo nemá rád rybinu, může si je připravit například z cuket, jsou také skvělé!

Ďábelská pomazánka na topinky

Pikantní pomazánka z mletého masa, zeleniny a dalších ingrediencí, sterilovaná.

Ďábelská pomazánka na topinky II.

Pikantní pomazánka z konzervy hovězího masa ve vlastní šťávě, zeleniny a dalších ingrediencí, sterilovaná.

Ďábelské tousty

Sterilovaná pikantní směs na topinky ze zeleniny a konzervy hovězího masa.

Domácí sulc sterilovaný

Povařené tučné vepřové maso, kůže, nožičky nakrájené na kostičky, zalité vývarem, sterilované.

Domácí vepřová konzerva

Doma připravené vepřové maso se sádlem, vhodné na chleba, nebo jako polotovar k dalšímu zpracování.

Domácí vepřovka

Hodně libový bůček s kůží, nebo bůček napůl s pleckem nakrájený na kostky, nasolený, naskládaný do zavařovacích sklenic, vařený první den 2 hodiny, druhý den ještě jednu hodinu.

Domácí vepřovka s kořením

Po domácku připravená masová konzerva z bůčku. S kmínem a čerstvě drceným pepřem. Skvělá k čerstvému pečivu i pro přípravu teplých jídel.

Dršťková (gulášová) polévka sterilovaná

Dršťková nebo gulášová polévka, sterilovaná.

Hovězí guláš sterilovaný

Uvařený hovězí guláš sterilovaný ve sklenicích nebo plechových konzervách.

Hovězí maso ve vlastní šťávě – sterilované

Na kostky nakrájená hovězí kližka zalitá vodou a podušená doměkka, sterilovaná ve sklenicích.

Husí paštika

Husí paštika připravená z orestovaných husích a vepřových jater a dalších ingrediencí, zavařená ve sklenicích.

Játrová pomazánka sterilovaná

Pomazánka z umletých škvarků, vařených slezinek, vepřových jater, vyškvařeného sádla a vajíček.

Karbanátky sterilované

Na sádle opečené karbanátky, sterilované.

Klobásy ve sklenici

Domácí klobásy zavařené ve sklenici. Prodlouží se jejich trvanlivost, zvýrazní chuť – a můžete si je vzít třeba na dovolenou.

Konzervování klobás a párků

Veškeré maso i uzeniny zavařujeme raději tepelně upravené, ať už vyuzením, povařením nebo třeba pečením.

Lečo sterilované

Tento zeleninový polotovar je základ pro klasické lečo, které vznikne provařením této směsi s vajíčky a případně nějakou uzeninou.

Luncheon z králičího a vepřového masa

Umleté králičí maso a vepřový bůček, obojí promíchané s vodou, sterilované.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy