REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí sulc sterilovaný

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené tučné vepřové maso, kůže, nožičky nakrájené na kostičky, zalité vývarem, sterilované.


Ingredience:
350-400 gtučného vepřového masa
150 gvepřových kůží
3 ksvepřových nožiček
2 kscibule
1 ksceleru
1 kspetržele
1 ksmrkve
10 kszrnek pepře
3 kszrnka nového koření
180 mlocta
sůl

Postup:

1. Do hrnce dáme vařit tučné vepřové maso, kůže, nožičky, přidáme lžičku soli, na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu a koření, maso uvaříme doměkka
2. Uvařené maso nakrájíme na menší kousky
3. Do vývaru přidáme ocet a necháme 10 minut povařit
4. Maso opepříme a trochu osolíme, dobře promícháme, dáme do zavařovacích sklenic, zalijeme přecezeným vývarem
5. Sterilujeme nejméně 1 hodinu při 100 °C.

Poznámka:

Další informace najdete v naší škole vaření v článku: Zavařování (sterilace) masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy