Doma připravené vepřové maso se sádlem, vhodné na chleba, nebo jako polotovar k dalšímu zpracování.
Ingredience:
900-950 g | vepřové krkovice |
400 g | sádla |
2 dcl | bílého vína |
3 ks | stroužky česneku |
bobkový list | |
kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nejdříve seškvaříme sádlo do světlých škvarečků
2. Pak přidáme nakrájené maso s několika stroužky česneku a bobkovým listem, dusíme na mírném ohni nejméně 3 hodinky, podle potřeby podlijeme vodou
3. Po 3 hodinách zalijeme vínem a dusíme další hodinu
4. Poté dochutíme solí, pepřem, kmínem a vyndáme bobkový list, prošťoucháme štouchadlem a provaříme
5. Horké dáme do sklenic, i se šťávou a sádlem, zavřeme a přetočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a poté můžeme dát do lednice.
Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská