REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí vepřová konzerva

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma připravené vepřové maso se sádlem, vhodné na chleba, nebo jako polotovar k dalšímu zpracování.


Ingredience:
900-950 gvepřové krkovice
400 gsádla
2 dclbílého vína
3 ksstroužky česneku
bobkový list
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Nejdříve seškvaříme sádlo do světlých škvarečků
2. Pak přidáme nakrájené maso s několika stroužky česneku a bobkovým listem, dusíme na mírném ohni nejméně 3 hodinky, podle potřeby podlijeme vodou
3. Po 3 hodinách zalijeme vínem a dusíme další hodinu
4. Poté dochutíme solí, pepřem, kmínem a vyndáme bobkový list, prošťoucháme štouchadlem a provaříme
5. Horké dáme do sklenic, i se šťávou a sádlem, zavřeme a přetočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a poté můžeme dát do lednice.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy