Pikantní pomazánka z konzervy hovězího masa ve vlastní šťávě, zeleniny a dalších ingrediencí, sterilovaná.
Ingredience:
2 kg | paprik |
1 kg | rajčat |
150 g | pískového cukru |
2 lžíce | soli |
250 ml | oleje |
200 ml | octa |
6-8 ks | feferonek |
4-5 ks | cibulí |
1 ks | paličky česneku |
1 ks | konzervy hovězího masa ve vlastní šťávě |
1 ks | konzervy lančmitu |
Postup:
1. Omytá rajčata a očištěné papriky, cibule, stroužky česneku i feferonky nakrájíme na menší kousky, přidáme ocet, pískový cukr, sůl a chvíli podusíme
2. Potom vše rozmixujeme společně s hovězím masem ve vlastní šťávě
3. Nakonec do směsi přidáme olej, na kostky pokrájený lančmit a vaříme 30 minut
4. Směs naplníme do čistě vymytých menších skleniček, uzavřeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.
Používáme jako pomazánku na toasty nebo špagety či pizzu.