REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ďábelská pomazánka na topinky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní pomazánka z konzervy hovězího masa ve vlastní šťávě, zeleniny a dalších ingrediencí, sterilovaná.


Ingredience:
2 kgpaprik
1 kgrajčat
150 gpískového cukru
2 lžícesoli
250 mloleje
200 mlocta
6-8 ksfeferonek
4-5 kscibulí
1 kspaličky česneku
1 kskonzervy hovězího masa ve vlastní šťávě
1 kskonzervy lančmitu

Postup:

1. Omytá rajčata a očištěné papriky, cibule, stroužky česneku i feferonky nakrájíme na menší kousky, přidáme ocet, pískový cukr, sůl a chvíli podusíme
2. Potom vše rozmixujeme společně s hovězím masem ve vlastní šťávě
3. Nakonec do směsi přidáme olej, na kostky pokrájený lančmit a vaříme 30 minut
4. Směs naplníme do čistě vymytých menších skleniček, uzavřeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Používáme jako pomazánku na toasty nebo špagety či pizzu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy