Pomazánka připravená z kostiček cukety podušených spolu s dalšími ingrediencemi, sterilovaná. Tuto pomazánku používáme na topinky, jako omáčku k masu, nebo například jako přísadu do gulášů. Ovšem hodí se také jako dip například ke slaným lupínkům.
Ingredience:
1,5 kg | cukety nakrájené na kostičky |
8 lžic | sojové omáčky |
2 lžičky | mletého zázvoru |
2 velké plechovky | rajčatového protlaku |
15 ks | stroužků česneku |
6 ks | cibulí |
Postup:
1. Na oleji zpěníme cibulku a přidáme na kostičky pokrájenou cuketu, česnek a koření, dusíme do měkka 20-30 minut
2. Ke konci vmícháme protlak a přidáme sojovou omáčku, ještě chvíli hmotu povaříme, až pěkně zhoustne
3. Horkou pomazánku plníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při teplotě 90 °C.
Autor receptu: Dalibor Marounek