REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketová pomazánka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomazánka připravená z kostiček cukety podušených spolu s dalšími ingrediencemi, sterilovaná. Tuto pomazánku používáme na topinky, jako omáčku k masu, nebo například jako přísadu do gulášů. Ovšem hodí se také jako dip například ke slaným lupínkům.


Ingredience:
1,5 kgcukety nakrájené na kostičky
8 lžicsojové omáčky
2 lžičkymletého zázvoru
2 velké plechovkyrajčatového protlaku
15 ksstroužků česneku
6 kscibulí

Postup:

1. Na oleji zpěníme cibulku a přidáme na kostičky pokrájenou cuketu, česnek a koření, dusíme do měkka 20-30 minut
2. Ke konci vmícháme protlak a přidáme sojovou omáčku, ještě chvíli hmotu povaříme, až pěkně zhoustne
3. Horkou pomazánku plníme do skleniček a sterilujeme 15 minut při teplotě 90 °C.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy