Vepřový bůček bez kosti tepelně upravený, sterilovaný.
Ingredience:
1 kg | vepřového bůčku bez kostí |
1 kg | cibule |
50 g | vepřového sádla |
30 g | soli |
vývar z kostí | |
kmín | |
sůl |
Postup:
1. Vepřový bůček bez kosti nakrájíme na větší stejnoměrné kosti a dáme dusit na cibuli orestované dozlatova
2. Maso osolíme, posypeme kmínem a vše řádně zamícháme, necháme pustit šťávu
3. Podlijeme vývarem a na mírné ohni vaříme, občas zamícháme 4. Jakmile maso přestane být uvnitř krvavé, vyjmeme ho z hrnce a šťávu ještě krátce povaříme
5. Maso plníme do připravených obalů, zalijeme přecezenou šťávou, důkladně uzavřeme a ihned sterilujeme asi 40 minut při teplotě do 100 °C.
Další informace o zavařování najdete v naší škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.