REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketové pečenáče

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečenáče se dělají především z rybího masa. Kdo nemá rád rybinu, může si je připravit například z cuket, jsou také skvělé!


Ingredience:
1 kgcukety
150 gtvrdého nastrouhaného sýra
4 lžícestrouhanky
2 lžícehladké mouky
1 lžícesolamylu (škrobové moučky)
1 lžičkasoli
2 ksvejce
1 ksvětší stroužek česneku
1 kscibule
olej na smažení
strouhanka na obalení
Na nálev:
1,8 lvody
0,5 locta 8 %
4 ksstonky čerstvého kopru
1 sáčekDeko

Postup:

1. Oloupané cukety nastrouháme na nudličky, promícháme je se solí, necháme je 30-40 minut vypotit a pak vodu důkladně vymačkáme
2. K cuketě přidáme nastrouhaný sýr, vejce, prolisovaný česnek, oloupanou na drobno nastrouhanou cibuli, strouhanku, mouku a solamyl, směs dobře propracujeme
3. Z hmoty vytvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance a usmažíme je dozlatova ve větším množství dobře rozpáleného oleje
4. Hotové pečenáče necháme na papírovém ubrousku okapat a vychladnout
5. Připravíme si nálev; vodu svaříme spolu s octem, přidáme Deko a necháme na tepelném zdroji tak 5 minut probublávat
6. Pečenáče narovnáme do zavařovacích sklenic, proložíme kousky kopru a zalijeme vlažným nálevem, dobře uzavřené necháme 5 dnů odležet v chladu a temnu.

Doporučení:

Kdo má rád, může pečenáče připravit pikantnější, cuketová hmota se dá okořenit pepřem a případně i chilli.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy