REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Játrová pomazánka sterilovaná

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomazánka z umletých škvarků, vařených slezinek, vepřových jater, vyškvařeného sádla a vajíček.


Ingredience:
1 kgvepřových jater
1 kgvyškvařeného sádla
500 gškvarků
300 gvařených slezinek
5 ksvajíček
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Játra a slezinky pokrájíme a spolu se škvarky dvakrát umeleme na masovém strojku
2. Přidáme sádlo, vejce, dobře promícháme, osolíme, dochutíme pepřem a pak směs plníme do zavařovacích sklenic nebo plechovek
3. Důkladně zavřené sterilujeme první den 60 minut, druhý den dalších 60 minut a to vždy při teplotě 100 °C.

Doporučení:

Při plnění do sklenic okraj sklenice vždy pečlivě otřeme (nejlépe utěrkou namočenou v lihu), na mastném povrchu víčka špatně chytají.

Poznámka:

Další informace najdete v naší škole vaření v článku: Zavařování (sterilace) masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy