REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hovězí maso ve vlastní šťávě – sterilované

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky nakrájená hovězí kližka zalitá vodou a podušená doměkka, sterilovaná ve sklenicích.


Ingredience:
2 kghovězího masa (kližky) nakrájeného na větší kostky
2 kskostky hovězího bujónu
voda
pepř
sůl
olej
zavařovací sklenice s uzávěrem

Postup:

1. Maso nakrájené na větší kostky osolíme, okořeníme pepřem a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji (bez cibule!)
2. Zalijeme teplou vodou tak, aby bylo úplně potopené, přidáme 2 kostky bujónu a vaříme do poloměkka, občas zamícháme (bude stačit tak 50 až 60 minut v běžném hrnci, v tlakovém 30 minut)
3. Poloměkké maso rozdělíme do zavařovacích, horkou vodou vymytých sklenic, ty ze 2/
3 zalijeme vývarem a dobře uzavřeme
4. Sterilujeme první den 1,5 hodiny, druhý den další 1 hodinu při teplotě od 95 – do 100 °C
5. Hotový polotovar dále upravujeme dle příslušných receptur, skvěle se hodí například na guláš.

Poznámka:

Stejně tak můžeme připravit i plátky hovězího masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy