REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky sterilované

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sádle opečené karbanátky, sterilované.


Ingredience:
1 kgmletého masa
10 lžicsádla
1 lmasového vývaru
2-3 kscibule
majoránka
drcený kmín
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Z osoleného a okořeněného masa a nasekané cibule, vyrobíme malé karbanátky (takové, aby se vešly do zavařovacích sklenic)
2. Na rozpáleném, rozpuštěném sádle karbanátky z obou stran opečeme (3-4 minuty z každé strany)
3. Karbanátky vložíme do sklenic, zalijeme vývarem popřípadě tukem z výpeku
4. Sterilujeme dobře uzavřené 60 minut, druhý den opět 60 minut, vždy při teplotě 100 °C.

Doporučení:

Takto připravené maso se skvěle hodí ke smetanovým omáčkám. Jako přílohu připravujeme těstoviny, vařené brambory nebo houskový knedlík.

Poznámka:

Další informace najdete v naší škole vaření v článku: Zavařování (sterilace) masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy