Na sádle opečené karbanátky, sterilované.
Ingredience:
1 kg | mletého masa |
10 lžic | sádla |
1 l | masového vývaru |
2-3 ks | cibule |
majoránka | |
drcený kmín | |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Z osoleného a okořeněného masa a nasekané cibule, vyrobíme malé karbanátky (takové, aby se vešly do zavařovacích sklenic)
2. Na rozpáleném, rozpuštěném sádle karbanátky z obou stran opečeme (3-4 minuty z každé strany)
3. Karbanátky vložíme do sklenic, zalijeme vývarem popřípadě tukem z výpeku
4. Sterilujeme dobře uzavřené 60 minut, druhý den opět 60 minut, vždy při teplotě 100 °C.
Takto připravené maso se skvěle hodí ke smetanovým omáčkám. Jako přílohu připravujeme těstoviny, vařené brambory nebo houskový knedlík.
Poznámka:Další informace najdete v naší škole vaření v článku: Zavařování (sterilace) masa.