REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klobásy ve sklenici

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí klobásy zavařené ve sklenici. Prodlouží se jejich trvanlivost, zvýrazní chuť – a můžete si je vzít třeba na dovolenou.


Ingredience:
8 ksdobrých domácích klobás (16 nožiček)
4 kssklenice (každá o objemu 0,7l)
4 ksvíček určených pro zavařování masa
zavařovací hrnec
voda

Postup:

1. Čisté sklenice propláchneme vařící vodou, víčka necháme projít varem a důkladně utřeme dosucha
2. Klobásy naskládáme do sklenic, přidáme studenou vodu (množství viz foto), okraje sklenic pečlivě otřeme a řádně zavíčkujeme
3. Vložíme do zavařovacího hrnce, přidáme vodu minim. do 3/
4 výšky sklenic a zavařujeme při 100 °C po dobu 40 minut
4. Sklenice necháme v hrnci a na druhý den proces zavařování opakujeme ještě jednou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy