Domácí klobásy zavařené ve sklenici. Prodlouží se jejich trvanlivost, zvýrazní chuť – a můžete si je vzít třeba na dovolenou.
Ingredience:
8 ks | dobrých domácích klobás (16 nožiček) |
4 ks | sklenice (každá o objemu 0,7l) |
4 ks | víček určených pro zavařování masa |
zavařovací hrnec | |
voda |
Postup:
1. Čisté sklenice propláchneme vařící vodou, víčka necháme projít varem a důkladně utřeme dosucha
2. Klobásy naskládáme do sklenic, přidáme studenou vodu (množství viz foto), okraje sklenic pečlivě otřeme a řádně zavíčkujeme
3. Vložíme do zavařovacího hrnce, přidáme vodu minim. do 3/
4 výšky sklenic a zavařujeme při 100 °C po dobu 40 minut
4. Sklenice necháme v hrnci a na druhý den proces zavařování opakujeme ještě jednou.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová