REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

20 nejlepších receptů z cukety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.


Začneme trochu netradičním receptem. Gulášem z cuket. Tento skvělý gulášek z cukety, klobás, brambor, masitých paprik a dalších dobrot, podáváme s chlebem a zapíjíme dobře vychlazeným pivem.

Pikantní cuketový guláš – RECEPT ZDE!

 

Další vyzkoušený recept tu máme na smažené karbanátky připravené z dužiny cukety, ovesných vloček, tvrdého sýra, salámu, vejce a dalších ingrediencí. Rozhodně stojí za vyzkoušení!

Cuketové karbanátky – RECEPT ZDE!

 

Polévku z cuket znáte? Je výtečná, zvláště, když ji uvaříme a duchutíme mírně ostrou. Jde i krémovou polévku připravenou z mladých cuket, brambor, česneku, cibule … smetany, koření a vody nebo vývaru. Jednotlivé porce na talířích je skvělé ozdobit chilli vločkami a česnekovými krutonky.

Ostrá cuketová polévka – RECEPT ZDE!

 

Lasagne. Kdo by je neznal, ale připravené z cuket? Proč ne! Cuketové lasagne jsou skvělou alternativou těstovin. Kolečka cuket se prokládají masovou směsí a celý pokrm se pak zapéká v troubě. Jde o vyzkoušený recept!

Cuketové lasagne – RECEPT – ZDE!

 

Hodil by se také nějaký sladký dezert. Zde je na sladké muffiny z dužiny cuket a dalších surovin. Jsou skvělé, vaši hosté ani nepoznají, že jsou upečené ze směsi nastavené cuketami.

Cuketové muffiny – RECEPT ZDE!

 

Další recept, který rozhodně nesmí chybět v našem výčtu, je na sekanou upečenou na plechu ze směsi z cuket, kousků uzeného masa, sýru a dalších ingrediencí. Pravidelně tuto sekanou pečeme doma. Za chíli je pryč … jako by se vypařila! :)

Cuketová sekaná – RECEPT ZDE!

 

Máte rádi tatarský biftek? Tak zkuste tataráček z cuket. Je také skvělý a podstatně šetrnější k žaludku strávníků. Přitom na počesnekovaných topinkách chutná prostě úžasně.

Cuketový tatarák – RECEPT ZDE!

 

Také přílohy můžeme připravit z dužiny cuket a dalších surovin. Moc dobré je například cuketové zelí. Hodí se jak k pečeným, tak dušeným masům a skvěl nahradí klasické dušené zelí.

Cuketové zelí II. – RECEPT ZDE!

 

Další zajímavou přílohou jsou například cuketové noky. Tyto noky podáváme jako přílohu k omáčce, zelí. Ovšem můžeme je také servírovat samostatně s vyškvařenou slaninkou, osmaženou cibulkou a například zeleninovým salátem.

Cuketové noky – RECEPT ZDE!

 

Vyzkoušejte také ostrý sterilovaný salát z cuket, kozích rohů a dalších ingrediencí, vhodný například jako příloha k pečenému nebo grilovanému masu.

Pikantní cuketový salát – nakládaný – RECPT ZDE!

 

Asi je čas na další sladký recept připravený z dužiny cukat a další ingrediencí. Jde o vláčné řezy z cukety, které ale chutnají a voní po skořici a ořechách.

Cuketové řezy – RECPT ZDE!

 

Jedna z možností, jak si léto přinést do kuchyně i v zimě. Vyzkoušejte recept na zeleninovou čalamádu z cuket, paprik, mrkve, cibule a dalších ingrediencí. Je sterilovaná.

Čalamáda z cukety a další zeleniny – RECEPT ZDE!

Skvělá je také cuketová pomazánka. Na hrubo nastrouhaná mladá cuketa, kterou poté, co se odleží, smícháme se strouhaným sýrem, chilli papričkou, olivovým olejem a česnekem.

Pikantní cuketová pomazánka – RECEPT ZDE!

 

U nás první vypěstované cukety jdou každoročně na tuhle lahůdku. Věřte nebo ne, ale chutnají opravdu jako rybí matjesy. Vřele doporučuji tyto cuketové matjesy!

Cuketové matjesy – RECEP ZDE!

 

Dalším receptem jsou skvělé bramboráky z nastrouhané cukety, brambor a dalších ingrediencí, upečené na sádle nebo oleji. Je to odlehčená varianta klasických bramboráků. Vyzkoušejte tento recept a stane se vaším oblíbeným rodiným receptem!

Cuketový bramborák – RECEPT ZDE!

 

Cuketová omeleta s hráškem je skvělá jako lehký oběd nebo teplá večeře. Zapéká se pod grilem a servíruje hodně teplá!

Cuketová omeleta s hráškem – RECPT ZDE!

 

Další sladký dezert vás překvapí. Že je v něm cuketa, vás nanapadne ani náhodou. A to ani po tom, co se do této dobroty zakousnete!

Perník z cukety s marmeládou a kysanou smetanou – RECEPT ZDE!

 

Další recept, který vás může zaujmout je recept na restované plátky cukety podávané s uzeným masem a pórkem ve smetanové omáčce, ochucené šalvějí a česnekem.

Smetanová cuketa se šalvějí – RECEPT ZDE!

 

A máme tu další vyzkoušený recept, tentokrát od paní Nadi, na zeleninovou hořčici vyrobenou z cuket, hnědého cukru, česneku, feferonek, dijonské hořčice, koření … a dalších surovin.

Cuketová hořčice III. – RECEPT ZDE!

 

Přesto, že máme v naší databázi stovky receptů na zpracování cuket, tolik místa tu nemáma a tak tento “výcuc” těch nejlepších receptů na cukety zakončíme vynikajícím salátem, odlehčenou verzí klasického salátu bramborového.

„Bramborový“ salát bez brambor – z cukety – RECEPT ZDE!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Slavte chutně a bez výčitek

Připravte pro své nejbližší nezapomenutelné vánoční či silvestrovské pohoštění s výjimečně kvalitními tatarkami a majonézou Spak Master. Důraz je bez kompromisů kladen na tu nejvyšší kvalitu. Tato kolekce chlazených výrobků je přirozeně bez antioxidantů, škrobu, barviv a přidaných aromat. To se dotýká i vajec, která pocházejí z volných chovů. Využijte opravdu poctivých surovin pro přípravu vašich receptů.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

Slupky od ovoce i papírové utěrky. Podívejte se, co všechno patří do kompostu

Nejen péče o zahradu, ale také práce v kuchyni s sebou přináší množství odpadu, kterého se ale lehce zbavíte tím, že ho pomocí kompostování přeměníte na kvalitní hnojivo. Není to žádná věda, většinu práce za vás totiž odvede příroda. Jen si musíte dát pozor, jaký odpad do kompostu dáváte a který tam naopak nepatří.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy