REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

20 nejlepších receptů z cukety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.


Začneme trochu netradičním receptem. Gulášem z cuket. Tento skvělý gulášek z cukety, klobás, brambor, masitých paprik a dalších dobrot, podáváme s chlebem a zapíjíme dobře vychlazeným pivem.

Pikantní cuketový guláš – RECEPT ZDE!

 

Další vyzkoušený recept tu máme na smažené karbanátky připravené z dužiny cukety, ovesných vloček, tvrdého sýra, salámu, vejce a dalších ingrediencí. Rozhodně stojí za vyzkoušení!

Cuketové karbanátky – RECEPT ZDE!

 

Polévku z cuket znáte? Je výtečná, zvláště, když ji uvaříme a duchutíme mírně ostrou. Jde i krémovou polévku připravenou z mladých cuket, brambor, česneku, cibule … smetany, koření a vody nebo vývaru. Jednotlivé porce na talířích je skvělé ozdobit chilli vločkami a česnekovými krutonky.

Ostrá cuketová polévka – RECEPT ZDE!

 

Lasagne. Kdo by je neznal, ale připravené z cuket? Proč ne! Cuketové lasagne jsou skvělou alternativou těstovin. Kolečka cuket se prokládají masovou směsí a celý pokrm se pak zapéká v troubě. Jde o vyzkoušený recept!

Cuketové lasagne – RECEPT – ZDE!

 

Hodil by se také nějaký sladký dezert. Zde je na sladké muffiny z dužiny cuket a dalších surovin. Jsou skvělé, vaši hosté ani nepoznají, že jsou upečené ze směsi nastavené cuketami.

Cuketové muffiny – RECEPT ZDE!

 

Další recept, který rozhodně nesmí chybět v našem výčtu, je na sekanou upečenou na plechu ze směsi z cuket, kousků uzeného masa, sýru a dalších ingrediencí. Pravidelně tuto sekanou pečeme doma. Za chíli je pryč … jako by se vypařila! :)

Cuketová sekaná – RECEPT ZDE!

 

Máte rádi tatarský biftek? Tak zkuste tataráček z cuket. Je také skvělý a podstatně šetrnější k žaludku strávníků. Přitom na počesnekovaných topinkách chutná prostě úžasně.

Cuketový tatarák – RECEPT ZDE!

 

Také přílohy můžeme připravit z dužiny cuket a dalších surovin. Moc dobré je například cuketové zelí. Hodí se jak k pečeným, tak dušeným masům a skvěl nahradí klasické dušené zelí.

Cuketové zelí II. – RECEPT ZDE!

 

Další zajímavou přílohou jsou například cuketové noky. Tyto noky podáváme jako přílohu k omáčce, zelí. Ovšem můžeme je také servírovat samostatně s vyškvařenou slaninkou, osmaženou cibulkou a například zeleninovým salátem.

Cuketové noky – RECEPT ZDE!

 

Vyzkoušejte také ostrý sterilovaný salát z cuket, kozích rohů a dalších ingrediencí, vhodný například jako příloha k pečenému nebo grilovanému masu.

Pikantní cuketový salát – nakládaný – RECPT ZDE!

 

Asi je čas na další sladký recept připravený z dužiny cukat a další ingrediencí. Jde o vláčné řezy z cukety, které ale chutnají a voní po skořici a ořechách.

Cuketové řezy – RECPT ZDE!

 

Jedna z možností, jak si léto přinést do kuchyně i v zimě. Vyzkoušejte recept na zeleninovou čalamádu z cuket, paprik, mrkve, cibule a dalších ingrediencí. Je sterilovaná.

Čalamáda z cukety a další zeleniny – RECEPT ZDE!

Skvělá je také cuketová pomazánka. Na hrubo nastrouhaná mladá cuketa, kterou poté, co se odleží, smícháme se strouhaným sýrem, chilli papričkou, olivovým olejem a česnekem.

Pikantní cuketová pomazánka – RECEPT ZDE!

 

U nás první vypěstované cukety jdou každoročně na tuhle lahůdku. Věřte nebo ne, ale chutnají opravdu jako rybí matjesy. Vřele doporučuji tyto cuketové matjesy!

Cuketové matjesy – RECEP ZDE!

 

Dalším receptem jsou skvělé bramboráky z nastrouhané cukety, brambor a dalších ingrediencí, upečené na sádle nebo oleji. Je to odlehčená varianta klasických bramboráků. Vyzkoušejte tento recept a stane se vaším oblíbeným rodiným receptem!

Cuketový bramborák – RECEPT ZDE!

 

Cuketová omeleta s hráškem je skvělá jako lehký oběd nebo teplá večeře. Zapéká se pod grilem a servíruje hodně teplá!

Cuketová omeleta s hráškem – RECPT ZDE!

 

Další sladký dezert vás překvapí. Že je v něm cuketa, vás nanapadne ani náhodou. A to ani po tom, co se do této dobroty zakousnete!

Perník z cukety s marmeládou a kysanou smetanou – RECEPT ZDE!

 

Další recept, který vás může zaujmout je recept na restované plátky cukety podávané s uzeným masem a pórkem ve smetanové omáčce, ochucené šalvějí a česnekem.

Smetanová cuketa se šalvějí – RECEPT ZDE!

 

A máme tu další vyzkoušený recept, tentokrát od paní Nadi, na zeleninovou hořčici vyrobenou z cuket, hnědého cukru, česneku, feferonek, dijonské hořčice, koření … a dalších surovin.

Cuketová hořčice III. – RECEPT ZDE!

 

Přesto, že máme v naší databázi stovky receptů na zpracování cuket, tolik místa tu nemáma a tak tento “výcuc” těch nejlepších receptů na cukety zakončíme vynikajícím salátem, odlehčenou verzí klasického salátu bramborového.

„Bramborový“ salát bez brambor – z cukety – RECEPT ZDE!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy