Restované plátky cukety podávané s uzeným masem a pórkem ve smetanové omáčce, ochucené šalvějí a česnekem.
Ingredience:
1 ks | mladé cukety nakrájené na centimetrové plátky |
5 ks | nasekaných lístků šlavěje |
100 g | uzeného masa nakrájeného na kostičky |
50 g | bílé části pórku |
1 lžička | sušeného česneku |
1 dl | smetany ke šlehání |
olivový olej | |
sůl |
Postup:
1. Cuketu opečeme na oleji z obou stran a položíme na nahřátý talíř
2. Na stejné pánvi rychle ohřejeme uzené maso, přidáme pórek a když zavadne, přilijeme smetanu a přidáme šalvěj
3. Krátce povaříme, když omáčka trochu zhoustne, přidáme sůl, česnek.
4 Podáváme horké.
Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.