REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanová cuketa se šalvějí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Restované plátky cukety podávané s uzeným masem a pórkem ve smetanové omáčce, ochucené šalvějí a česnekem.


Ingredience:
1 ksmladé cukety nakrájené na centimetrové plátky
5 ksnasekaných lístků šlavěje
100 guzeného masa nakrájeného na kostičky
50 gbílé části pórku
1 lžičkasušeného česneku
1 dlsmetany ke šlehání
olivový olej
sůl

Postup:

1. Cuketu opečeme na oleji z obou stran a položíme na nahřátý talíř
2. Na stejné pánvi rychle ohřejeme uzené maso, přidáme pórek a když zavadne, přilijeme smetanu a přidáme šalvěj
3. Krátce povaříme, když omáčka trochu zhoustne, přidáme sůl, česnek.
4 Podáváme horké.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy