REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanové fazolky na kari

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované fazolové lusky se šunkou, chutí česneku, kari, na závěr s přidanou smetanou a sypané parmazánem. Snadná večeře podávaná samotná nebo s pečivem.


Ingredience:
400 gmražených fazolových lusků
150 g šunky
2 lžíceolivového oleje
2 lžíce12% smetany
3 lžičkysezamových semínek
1 lžičkastrouhaného česneku
kari koření
parmazán
pepř
sůl

Postup:

1. Fazolky povaříme 5 minut v osolené vodě
2. Na oleji opečeme kostičky šunky, přidáme fazolky a po chvíli i česnek
3. Na pánvi si uděláme kousek místa, na kterém krátce opražíme sezamová semínka, která pak smícháme s fazolkovou směsí
4. Nakonec přidáme kari koření a smetanu, dosolíme, opepříme, po dvou minutách vypneme
5. Servírujeme posypané parmazánem buď samotné jako lehkou večeři, nebo s pečivem, nebo jako přílohu k masům.

Doporučení:

Pro zvýraznění chuti můžeme fazolky zakápnout lehce citronem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy