První vypěstované cukety jdou každoročně na tuhle lahůdku. Věřte nebo ne, ale chutnají opravdu jako rybí matjesy.
Ingredience:
2 ks | pevné menší cukety cca 20 cm dlouhé |
2 ks | cibule |
3 lžíce | octa |
2 lžíce | rostlinného oleje (ne olivového!) |
1 lžiška | cukru |
Koření: | |
10 ks | kuliček černého pepře |
6 ks | kuliček nového koření |
3 ks | bobkové listy |
sůl |
Postup:
1. Cuketu nakrájíme na plátky o síle cca 4-5 mm, kdo chce, může cuketu i oloupat
2. Cibuli nakrájíme na kolečka
3. Vložíme do misky spolu s kořením a důkladně osolíme, cca 1 lžíci soli, promícháme a necháme 2 hodiny odpočinout a pustit šťávu, občas můžeme promíchat
4. Po uplynulé době přilijeme ocet, olej a vmícháme cukr, ochutnáme, případně dochutíme
5. Necháme odležet alespoň jeden den v chladničce, podáváme vychlazené.
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….