REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ostrá cuketová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další variace na chutnou krémovou polévku připravenou z mladých cuket, brambor, česneku, cibule … smetany, koření a vody nebo vývaru. Jednotlivé porce na talířích ozdobené chilli vločkami a česnekovými krutonky.


Ingredience:
2 ks (cca 500 g)mladé cukety
2 ksbrambory
2 kschilli papričky
3 ksstroužky česneku
1 ksvětší mrkev
1 kscibule
100 mlsmetany 31 %
2 lžíceolivového oleje
2 lžícemásla
2 lvývaru nebo vody
sůl dle potřeby

Postup:

1. Do hrnce dáme rozehřát máslo a olej, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět
2. Přihodíme nasekaný česnek a necháme ho rozvonět
3. Neoloupanou cuketu nakrájíme na kostky, taktéž mrkev a brambory, vše dáme do hrnce a krátce zarestujeme
4. Přidáme nasekané chilli papričky a zalejeme vývarem, vaříme doměkka cca 20 minut
5. Podle chuti dosolíme, pak ozmixujeme dohladka a přidáme smetanu
6. Na talířích jednotlivé porce dozdobíme chilli vločkami a česnekovými krutonky.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy