REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pampelišková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z listů pampelišek, vývaru nebo vody, cibule, vaječných žloutků, koření a smetany.


Ingredience:
250 gpampeliškových listů
1 lvývaru nebo vody
1 kelímeksmetany
2 lžícemásla
2 ksžloutků
1 kscibule
pepř
sůl

Postup:

1. Na drobno nakrájenou cibuli zprudka osmahneme na másle
2. Přidáte rozmixované pampeliškové listy, zalijeme vývarem (případně jen vodou), podle chuti dochutíme solí a pepřem, přivedeme k varu
3. V této fázi do polévky nalijeme smetanu pokojové teploty (ne z lednice!), ve které jsme předtím rozmíchali žloutky
4. Vše chvíli povaříme do zhoustnutí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy