REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Parmazánová bramboračka s petrželkovým pestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mléčná polévka z brambor a dalších ingrediencí, podávaná s petrželkovým pestem.


Ingredience:
750 gbrambor
100 gnastrouhaného parmazánu
60 gmásla
4 ksstroužků česneku
2 kscibule
1 lkuřecího vývaru
750 mlmléka
Na petrželkové pesto:
60 mlolivového oleje
1 hrsthladkolisté petrželky
40 gnastrouhaného parmazánu

Postup:

1. Nejdříve připravíme petrželkové pesto; hladkolistou petrželku, na jemno nastrouhaný parmazán a olivový olej nahrubo rozmixujeme a dáme stranou
2. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme oloupané na drobno nakrájené cibule, oloupané utřené stroužky česneku a 2-3 minuty opékáme doměkka
3. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, promícháme, ještě 3 minuty vše opékáme, pak vlijeme kuřecí vývar a necháme 15 minut vařit
4. Nakonec vlijeme mléko, které necháme ohřát, hrnec sundáme z tepla, vmícháme na jemno nastrouhaný sýr a vše rozmixujeme tyčkovým mixérem dohladka.

Doporučení:

K polévce podáváme pesto v mističce, aby si mohl každý dát podle své chuti.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy