REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketová omeleta s hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečená omeleta z vajíček, plátků cuket, hrsti hrášku a dalších ingrediencí, zapečená pod grilem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvejce
1 kscukety
1 ksvětšího stroužku česneku
2 hrstimraženého hrášku
100 gstrouhaného eidamu
80 gnastrouhaného balkánského sýra
1 lžíceolivového oleje
černý mletý pepř
čerstvá zelená petrželka
sůl

Postup:

1. Omytou cuketu nakrájíme na 3 mm silná kolečka
2. Na rozpáleném oleji v pánvi o průměru 20 cm orestujeme plátky oloupaného česneku a kolečka cukety
3. Až cuketa lehce zezlátne, osolíme ji, přihodíme hrášek a po chvíli přilijeme vajíčka rozmíchaná se solí a pepřem
4. Vše zasypeme oběma sýry
5. Plamen snížíme na minimum a omeletu pečeme asi 10 minut, až budou vajíčka téměř hotová
6. Pod dobře rozpáleným grilem omeletu ještě 2-3 minuty zapečeme
7. Jednotlivé porce servírujeme posypané nasekanou čerstvou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy