REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketová nádivka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nádivka z nastrouhané cukety, česneku, polohrubé mouky a dalších ingrediencí, upečená v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 gnastrouhané cukety
200 gpolohrubé mouky
150 guzeného masa
150 gtvrdého sýra eidamu
150 mloleje
4 ksvajec
2 ksstroužků česneku
1 kskypřicího prášku do pečiva
1 kscibule
mletý pepř
majoránka
nasekaná petrželka
tuk na vymazání
sůl

Postup:

1. Omytou cuketu oloupeme, zbavíme semínek, do mísy nastrouháme na hrubo, osolíme a necháme 10 minut odležet
2. Pak slijeme přebytečnou vodu, přidáme oloupanou na hrubo nakrájenou cibuli, oloupané prolisované stroužky česneku, na jemno nastrouhaný tvrdý sýr, uzené maso nakrájené na kostičky, žloutky, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej, majoránku, na jemno nasekanou petrželku, sůl, pepř a vše dobře promícháme
3. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, nalijeme do tukem vymazaného pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby na 190°C a pečeme asi 30 minut
4. Cuketovou nádivku podáváme teplou nebo i studenou, doplněnou zeleninovým salátem.

Doporučení:

Uzené maso můžeme nahradit salámem a nádivka dobře chutná, i když ji upečeme společně s naporcovaným kuřetem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy