REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perník z cukety s marmeládou a kysanou smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cuketový perník potřený po upečení pikantní marmeládou a kysanou smetanou, ozdobený nastrouhanou čokoládou z tyčinek ledových kaštanů.


Ingredience:
500 gmladé cukety
350 gpolohrubé mouky
200 gbílého smetanového jogurtu
200 gpískového cukru
150 mloleje
3 lžícekakaa
1 lžičkamleté skořice
1 sáčekkypřícího prášku do pečiva
3 ksvejce
trochu nastrouhaného muškátové oříšku
špetka soli
Na dohotovení:
2 kelímkyzakysané smetany
2 kstyčinky ledových kaštanů
pikantní marmeláda
Ostatní:
papír na pečení
ovoce na ozdobení

Postup:

1. Všechny sypké suroviny promícháme, mouku prosijeme přes sítko
2. Cuketu omyjeme a neoloupanou nastrouháme na slzičkovém struhadle, přebytečnou vodu vymačkáme
3. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, jogurt, sypkou směs a nakonec nastrouhané cukety
4. Pekáček (30 x 20 cm) vysteleme pečícím papírem a těsto na něj urovnáme
5. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C cca 30 minut
6. Po vychladnutí korpusu potřeme tenkou vrstvou marmelády, kysanou smetanou a nahoru nastrouháme ledové kaštany, zdobíme sezónním ovocem.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslala paní Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Éčka v uzeninách

Rádi si pochutnáte na klobáse nebo špekáčku? Dbejte při jejich výběru na kvalitě a ještě v obchodě si přečtěte, co obsahují. Často zde najdete dlouhou řadu tzv. éček, která ale ne vždy musí být špatná. Udělejte si v tom jasno s naším mini průvodcem.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Rychlá letní večeře? Vsaďte na maso a výživný salát

Za horkých letních dní máme většinou chuť spíše na odlehčené pokrmy, po kterých nám nebude těžko. Z jídelníčku tak zmizí smažená jídla i česká klasika. Když ale místo toho na oběd zvolíte zeleninový salát, máte za chvilku hlad. Co s tím? Nebojte se do salátu přidat maso, se zeleninou si výborně rozumí zejména kuřecí. Při jeho výběru je ale nutné se soustředit na kvalitu, která se odráží především na struktuře a chuti masa samotného. Salát také nutně neznamená pouze nakrájenou zeleninu, prozradíme vám pár tipů, jak ho udělat výživnější, ale zároveň pořád lehce stravitelný.

číst dále ...

Kde berete své bílkoviny?

Masožravci pomlouvají vegetariány a ti jim to zase vracejí. Hlavní roli přitom mají často bílkoviny. Všude se o nich mluví a vám už z toho jde hlava kolem? Přečtěte si, jaký mají bílkoviny vliv na zdraví, naši peněženku i trávení.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy