REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perník z cukety s marmeládou a kysanou smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cuketový perník potřený po upečení pikantní marmeládou a kysanou smetanou, ozdobený nastrouhanou čokoládou z tyčinek ledových kaštanů.


Ingredience:
500 gmladé cukety
350 gpolohrubé mouky
200 gbílého smetanového jogurtu
200 gpískového cukru
150 mloleje
3 lžícekakaa
1 lžičkamleté skořice
1 sáčekkypřícího prášku do pečiva
3 ksvejce
trochu nastrouhaného muškátové oříšku
špetka soli
Na dohotovení:
2 kelímkyzakysané smetany
2 kstyčinky ledových kaštanů
pikantní marmeláda
Ostatní:
papír na pečení
ovoce na ozdobení

Postup:

1. Všechny sypké suroviny promícháme, mouku prosijeme přes sítko
2. Cuketu omyjeme a neoloupanou nastrouháme na slzičkovém struhadle, přebytečnou vodu vymačkáme
3. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme olej, jogurt, sypkou směs a nakonec nastrouhané cukety
4. Pekáček (30 x 20 cm) vysteleme pečícím papírem a těsto na něj urovnáme
5. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C cca 30 minut
6. Po vychladnutí korpusu potřeme tenkou vrstvou marmelády, kysanou smetanou a nahoru nastrouháme ledové kaštany, zdobíme sezónním ovocem.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslala paní Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy