REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perník z kofoly s ořechy a rozinkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plechu v troubě upečený litý perník připravený smícháním hladké mouky, krupicového cukru, oleje, vajíček, kypřícího prášku, kakaa, nasekaných ořechů, rozinek a kofoly, servírovaný rozkrájený na řezy, ozdobený čokoládovou polevou, strouhaným kokosem apod.


Ingredience:
350 ghladké mouky
300 gkrupicového cukru
300 mlkofoly
4 lžícesekaných vlašských ořechů
3 lžícerozinek
2 lžícekakaa
2 lžícerostlinného oleje
1 balíčekkypřícího prášku do pečiva
2 ksvejce
olej na vymazání plechu, mouka na vysypání
Na ozdobení:
strouhaný kokos, čokoládová poleva ...

Postup:

1. Vyšší plech vymažeme tukem a hojně vysypeme moukou
2. Do větší mísy nasypeme všechny sypké a tuhé suroviny, přidáme olej, vejce, vše důkladně promícháme
3. V této fázi do směsi nalijeme a pak zapracujeme
4. Po promíchání těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 20-30 minut, záleží na typu trouby
6. Upečený perník přelijeme čokoládovou polevou, posypeme nastrouhaným kokosem, či jinak ozdobíme
7. Hotový perník servírujeme nařezaný na úhledné řezy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy