REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perníkové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z perníkového těsta upečené dva pláty, spojené krémem a přelité citrónovou polevou.


Ingredience:
400 ghladké mouky
150 gcukru
50 grostlinného tuku nebo másla
3 lžícemléka
2 lžícemedu
1 lžičkajedlé sody
nové koření
hřebíček
skořice
ztužený tuk na vymaštění plechu
Na náplň:
200 gmoučkového cukru
200 gmásla
80 ghrubé mouky
60 gvanilkového cukru
0,5 lmléka
Na polevu:
150 gmoučkového cukru
šťáva z 1/2 ks citrónu
vroucí voda podle potřeby

Postup:

1. Na vál prosijeme mouku s tlučeným kořením a sodou, ostatní přísady dáme do menšího hrnce nebo misky a nad parou šleháme do pěny
2. Pěnu vlijeme do připravené mouky a vypracujeme těsto, z kterého vyválíme dva pláty tlusté asi 1/
2 cm, ty položíme na plechy dobře vymazané tukem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, pečeme asi 30 minut
3. Vychladlé placky spojíme krémem a polijeme citrónovou polevou, necháme rozležet, pak perník nakrájíme na jednotlivé řezy.

Příprava náplně:
1. Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši
2. Povolené máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně přidáváme po lžičkách prochladlou, ne však ledovou kaši a dobře ji rozetřeme.

Příprava polevy:
1. Utřeme cukr s citrónovou šťávou a trochou vroucí vody
2. Polevou potřeme vychladlý perník.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy