REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Perník z cukety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Perník jako buchta upečený z dužiny cuket, polohrubé mouky, cukru, vejce, kypřícího prášku … a kakaa.


Ingredience:
2 hrnkynastrouhané dužiny cukety
2 hrnkypolohrubé mouky
3/4 hrnkucukru
1/2 hrnkuoleje
3 kscelá vejce
1 sáčekkypřícího prášku do perníku
3 lžícemarmelády
2 lžícekakaa
1 lžičkakoření do perníku
tuk na vymazání a mouka na vysypání plechu

Postup:

1. Všechny suroviny spolu promícháme a hmotu vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
2. Vložíme do trouby vyhřáté na 180-190 °C, pečeme asi 30 minut
3. Po upečení vychladlý perník polijeme čokoládou nebo jen pocukrujeme moučkovým cukrem.

Poznámka:

Recept z našich stránek na Facebooku od paní Hany Hubinové.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy