REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Úžasné špízy nejen z grilu – výběr těch nejoblíbenějších receptů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Inspirujte se tímto unikátním výběrem nejlepších receptů na špízy z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Špízy připravené podle našich osvědčených receptů lahodí oku a skvěle chutnají, jsou prostě neodolatelné! Špízy můžeme připravit na pánvi, na roštu grilu, některé smažit v oleji, či například také upéci v troubě…


1.

Náš první tip je na recept na skvělé špízy upečené v troubě. Jde o kousky kuřecích prsou posypané steakovým kořením, zabalené do šunky a napíchnuté na jehly spolu s kapií, ananasem a cibulí, pak upečené v troubě.

Kuřecí špízy s ananasem II. – RECEPT ZDE!

 

2.

A máme tu recept na rybí špíz připravený na roštu grilu. Na grilovacích jehlách napíchané kostky lososa, cherry rajčátka, plátky anglické slaniny a papriky, opečené na grilu potírané rozpuštěným máslem.

Špízy z lososa, cherry rajčátek, paprik a slaniny – RECEPT ZDE!

 

3.

Kdo má rád sýry, pro toho tu máme recept na skvělé sýrové špízy. Čtyři druhy sýrů nakrájené na kostičky, napíchané na jehlách spolu s cibulí a slaninou, obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.

Sýrový špíz – RECEPT ZDE!

 

4.

A máme tu recept pro venkovní gril. Na proužky nakrájená kuřecí prsa marinovaná v pikantní marinádě, pak ugrilované na grilu ve formě špízů, servírovaná s domácí arašídovou omáčkou.

Kuřecí satay z grilu s arašídovou omáčkou – RECEPT ZDE!

 

5.

Na větvičkách rozmarýnu napíchané marinované kostky krkovice, špízy opečené na dobře rozpáleném roštu grilu, servírované přelité zbylou marinádou. Další tip na chutný špíz připravený na venkovním roštu grilu. I když za škaredého počasí tyto špízy můžete připravit i doma na kontaktním grilu, nebo na pánvi.

Vepřové špízy s rozmarýnem – RECEPT ZDE!

 

6.

Už jste vyzkoušeli připravit špízy z králičího masa? Máme tu recept na špízy z králíka, cibule a anglické slaniny nebo uzeného boku, opečené na pánvi, pak zapečené v troubě, servírované s vařenými kroupy zapečenými v troubě se slaninou a listy špenátu.

Králičí špízy se slaninou a kroupy – RECEPT ZDE!

 

7.

Na pánvi opečené plátky panenky ve formě špízu, tedy napíchané na špejlích, servírované s předvařenými, pak pod grilem dopečenými brambory přelitými česnekovým máslem, vše servírované s domácí majonézou. Další oblíbený recept z naší databáze, tedy webu ReceptyOnLine.cz

Špíz z vepřové panenky s pečenými brambory a domácí majonézou – RECEPT ZDE!

 

8.

A nesmíme zapomenout ani na špízy z hovězího masa! Vyzkoušejte například kostky hovězí roštěné osolené, naložené do grilovací omáčky Hellmann`s Australian Sweet Roasted, napíchané na grilovací jehla spolu s paprikou a cuketou, ugrilované na roštu grilu.

Australian Steak špíz – RECEPT ZDE!

 

9.

A nezapomněli jsme ani na ovocné špízy, tedy na špízy dezertní. Špíz podle tohoto receptu má dvě varianty. Na slano, s kousky sýra a na sladko, kde se místo sýra ponoří hotový špíz do rozehřáté čokolády. To ocení hlavně děti.

Ovocný špíz se sýrem nebo čokoládou – RECEPT ZDE!

 

10.

A další inspiraci tu máme na trochu exotické špízy servírované jako předkrm. Krevety na špejlích servírované s vykouzlenou delikatesou z luštěnin, tentokrát z cizrny. Tento předkrm není kuchařsky náročný, navíc se nemusí stát ani dlouho u plotny.

Krevetový špíz s cizrnovým pyré – RECEPT ZDE!

 

11.

A co špíz jako svačinka? Vlastně proč ne?! U nás najdete i recept na špízy vhodné servírované jako rychlá svačinka z tmavého a světlého toastového chleba, cherry rajčátek, okurky a mozzarelly, podávané na špejlích.

Toustové špízky – RECEPT ZDE!

 

12.

Zvěřina ve formě špízů? Žádný problém, máme tu pro vás pro inspiraci například tento recept na jelení maso. Jde o špízy napíchané z kostek jelení kýty, parmské šunky, čerstvých hub, barevných paprik a cibule, servírované podlité hořčicovou omáčkou.

Jelení špízy – RECEPT ZDE!

 

13.

Recept na gril pro ty, co mají rádi houby. Jednoduché špízy seskládané z půlek menších žampionů, kousků masitých barevných paprik a koleček cukety, marinované v bylinkové marinádě.

Žampionové špízy se zeleninou – RECEPT ZDE!

 

14.

A tenhle recept znáte? Konce panenky nakrájené na silnější plátky, okořeněné, pokapané olejem, odleželé napíchané na jehly spolu s kolečky cibule. Špízy nejprve zprudka opečené na pánvi, pak dopečené v troubě, servírované s teplým čočkovým salátem a pečivem.

Špízy z vepřových palců, teplý čočkový salát, pečivo – RECEPT ZDE!

 

15.

Nesmíme zapomenout ani na mletá masa! Máme tu tip na recept na špíz ze směsi mletého masa promíchaného s grilovací omáčkou Hellmann`s Japanese Sticky, strouhankou a cibulí, dochucený solí a pepřem, vytvarované válečky napíchané na bambusové špejle a grilované na venkovním roštu grilu, servírované opět s omáčkou Hellmann`s Japanese Sticky.

Japanese Grill špíz – RECEPT ZDE!

 

16.

A máme tu další recept na špízy z trouby nebo připravené na pánvičce. Marinovaná kuřecí prsa pokladená slaninou, zamotaná do závitků, nakrájená na plátky, nakonec napíchaná na grilovací jehly a opečená v troubě pod grilem nebo na oleji na pánvičce.

Kuřecí špíz trochu jinak – RECEPT ZDE!

 

17.

Vyzkoušejte také zdravé ovocné špízy z jahod, greupu, vinné révy, kiwi, papaye, hrušky, pomeranče a ananasu, servírované s jogurtovou a vanilkovou omáčkou.

Ovocný špíz s omáčkami – RECEPT ZDE!

 

18.

Asi nejběžnější recept na skvělé špízy ze zeleniny grilované na venkovním roštu grilu. Špízy jsou seskládané z kostek zeleniny, marinované pomocí domácí pikantní bylinkové marinády.

Grilovaný zeleninový špíz – RECEPT ZDE!

 

19.

Takto rožněnou krkovičku jsme pravidelně motali nad ohněm v naší hospodě. Jde o 100x prověřený postup, recept, který opravdu funguje! Vepřová krkovička je naporcovaná na plátky, marinovaná, proložená anglickou slaninou a cibulí, nakonec postupně grilovaná napíchaná na velké jehle určené pro grilování selat – rožněná přímo na ohni. Rozpis pro větší společnost.

Grilovaný vepřový špíz přímo nad ohništěm

 

20.

V jednoduchosti je krása! Připravte si také rybí špíz podle tohoto receptu, tentokrát z kostek lososa marinovaných v olivovém oleji ochuceném solí, pepřem a rozmarýnem, opečené ve formě špízů, servírované spolu s citronovou majonézou.

Lososové špízy s citronovou majonézou – RECEPT ZDE!

 

 

21.

Kebab je označení různých grilovaných, smažených nebo na rožni pečených jídel na Blízkém východě, ve střední a také jižní Asii. My Češi kebabu říkáme špíz. :) Recept na proužky kuřecího masa napíchnuté na špejlích, potřené směsí z koření gyros, oleje a citronové šťávy, grilované, podávané s česnekovým dipem.

Kuřecí kebab s česnekovým dipem – RECEPT ZDE!

 

22.

A máme tu další recept na skvělé špízy z troubě. Ano, v troubě upečené špízy připravené z plátků gazdovské slaniny, prorostlé krkovice a cibule, servírované posazené na dušeném zelí, obložené domácími knedlíky. Velká dobrota!

Gazdovská jehla, knedlíky z horkých vařených brambor, dušené kysané zelí – RECEPT ZDE!

 

Další vyzkoušené recepty nejen na špízy najdete například zde: Teplá jídla (hlavní chod)….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Mexiko, Itálie, New York: Po stopách nejlepších koktejlů světa

Mezinárodní den koktejlů (13. května) se nezadržitelně blíží. Víte, že tento světově uznávaný svátek založil barman a významný český publicista Alexander Mikšovic? První oslava se uskutečnila už v roce 1999. Květen tedy patří mezi měsíce oslavující koktejly z různých koutů zeměkoule. Opravdoví fajnšmekři ale ví, že ty nejlepší drinky vám namíchají přímo v destinacích, kde se zrodily. Kupte si letenku a vydejte se s námi na cestu kolem „koktejlového světa“.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Je to BIO, nebo ne? Naučte se rozpoznávat loga a s nimi i kvalitu

Farmářské, domácí, ze statku či od babičky. Takovými přízvisky se obaly produktů na pultech obchodních řetězců jen hemží. Nenechte se lehce zmást líbivými názvy. Pokud hledáte opravdovou bio kvalitu, je nutné se řídit certifikovanými značkami, jen podle nich totiž poznáte, co opravdu kupujete. Jak se ale ve značení vyznat, co přesně symboly znamenají a na co si dát pozor?

číst dále ...

Osvěžující ledové čaje, nanuky bez konzervantů a limonády z přírody. Domácí letní nápoje si připravíte jako nic

Limonády a nanuky patří k létu stejně jako prázdniny nebo plná koupaliště. Bez nich by to prostě nebylo ono! Pro kýžené sladké osvěžení přitom ani nemusíte do obchodu, domácí ledový čaj nebo nanuk z přírodní ovocné šťávy si zvládnete připravit i sami doma – trvá to pár minut a výsledek je učiněná lahoda.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy