REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Úžasné špízy nejen z grilu – výběr těch nejoblíbenějších receptů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Inspirujte se tímto unikátním výběrem nejlepších receptů na špízy z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Špízy připravené podle našich osvědčených receptů lahodí oku a skvěle chutnají, jsou prostě neodolatelné! Špízy můžeme připravit na pánvi, na roštu grilu, některé smažit v oleji, či například také upéci v troubě…


1.

Náš první tip je na recept na skvělé špízy upečené v troubě. Jde o kousky kuřecích prsou posypané steakovým kořením, zabalené do šunky a napíchnuté na jehly spolu s kapií, ananasem a cibulí, pak upečené v troubě.

Kuřecí špízy s ananasem II. – RECEPT ZDE!

 

2.

A máme tu recept na rybí špíz připravený na roštu grilu. Na grilovacích jehlách napíchané kostky lososa, cherry rajčátka, plátky anglické slaniny a papriky, opečené na grilu potírané rozpuštěným máslem.

Špízy z lososa, cherry rajčátek, paprik a slaniny – RECEPT ZDE!

 

3.

Kdo má rád sýry, pro toho tu máme recept na skvělé sýrové špízy. Čtyři druhy sýrů nakrájené na kostičky, napíchané na jehlách spolu s cibulí a slaninou, obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.

Sýrový špíz – RECEPT ZDE!

 

4.

A máme tu recept pro venkovní gril. Na proužky nakrájená kuřecí prsa marinovaná v pikantní marinádě, pak ugrilované na grilu ve formě špízů, servírovaná s domácí arašídovou omáčkou.

Kuřecí satay z grilu s arašídovou omáčkou – RECEPT ZDE!

 

5.

Na větvičkách rozmarýnu napíchané marinované kostky krkovice, špízy opečené na dobře rozpáleném roštu grilu, servírované přelité zbylou marinádou. Další tip na chutný špíz připravený na venkovním roštu grilu. I když za škaredého počasí tyto špízy můžete připravit i doma na kontaktním grilu, nebo na pánvi.

Vepřové špízy s rozmarýnem – RECEPT ZDE!

 

6.

Už jste vyzkoušeli připravit špízy z králičího masa? Máme tu recept na špízy z králíka, cibule a anglické slaniny nebo uzeného boku, opečené na pánvi, pak zapečené v troubě, servírované s vařenými kroupy zapečenými v troubě se slaninou a listy špenátu.

Králičí špízy se slaninou a kroupy – RECEPT ZDE!

 

7.

Na pánvi opečené plátky panenky ve formě špízu, tedy napíchané na špejlích, servírované s předvařenými, pak pod grilem dopečenými brambory přelitými česnekovým máslem, vše servírované s domácí majonézou. Další oblíbený recept z naší databáze, tedy webu ReceptyOnLine.cz

Špíz z vepřové panenky s pečenými brambory a domácí majonézou – RECEPT ZDE!

 

8.

A nesmíme zapomenout ani na špízy z hovězího masa! Vyzkoušejte například kostky hovězí roštěné osolené, naložené do grilovací omáčky Hellmann`s Australian Sweet Roasted, napíchané na grilovací jehla spolu s paprikou a cuketou, ugrilované na roštu grilu.

Australian Steak špíz – RECEPT ZDE!

 

9.

A nezapomněli jsme ani na ovocné špízy, tedy na špízy dezertní. Špíz podle tohoto receptu má dvě varianty. Na slano, s kousky sýra a na sladko, kde se místo sýra ponoří hotový špíz do rozehřáté čokolády. To ocení hlavně děti.

Ovocný špíz se sýrem nebo čokoládou – RECEPT ZDE!

 

10.

A další inspiraci tu máme na trochu exotické špízy servírované jako předkrm. Krevety na špejlích servírované s vykouzlenou delikatesou z luštěnin, tentokrát z cizrny. Tento předkrm není kuchařsky náročný, navíc se nemusí stát ani dlouho u plotny.

Krevetový špíz s cizrnovým pyré – RECEPT ZDE!

 

11.

A co špíz jako svačinka? Vlastně proč ne?! U nás najdete i recept na špízy vhodné servírované jako rychlá svačinka z tmavého a světlého toastového chleba, cherry rajčátek, okurky a mozzarelly, podávané na špejlích.

Toustové špízky – RECEPT ZDE!

 

12.

Zvěřina ve formě špízů? Žádný problém, máme tu pro vás pro inspiraci například tento recept na jelení maso. Jde o špízy napíchané z kostek jelení kýty, parmské šunky, čerstvých hub, barevných paprik a cibule, servírované podlité hořčicovou omáčkou.

Jelení špízy – RECEPT ZDE!

 

13.

Recept na gril pro ty, co mají rádi houby. Jednoduché špízy seskládané z půlek menších žampionů, kousků masitých barevných paprik a koleček cukety, marinované v bylinkové marinádě.

Žampionové špízy se zeleninou – RECEPT ZDE!

 

14.

A tenhle recept znáte? Konce panenky nakrájené na silnější plátky, okořeněné, pokapané olejem, odleželé napíchané na jehly spolu s kolečky cibule. Špízy nejprve zprudka opečené na pánvi, pak dopečené v troubě, servírované s teplým čočkovým salátem a pečivem.

Špízy z vepřových palců, teplý čočkový salát, pečivo – RECEPT ZDE!

 

15.

Nesmíme zapomenout ani na mletá masa! Máme tu tip na recept na špíz ze směsi mletého masa promíchaného s grilovací omáčkou Hellmann`s Japanese Sticky, strouhankou a cibulí, dochucený solí a pepřem, vytvarované válečky napíchané na bambusové špejle a grilované na venkovním roštu grilu, servírované opět s omáčkou Hellmann`s Japanese Sticky.

Japanese Grill špíz – RECEPT ZDE!

 

16.

A máme tu další recept na špízy z trouby nebo připravené na pánvičce. Marinovaná kuřecí prsa pokladená slaninou, zamotaná do závitků, nakrájená na plátky, nakonec napíchaná na grilovací jehly a opečená v troubě pod grilem nebo na oleji na pánvičce.

Kuřecí špíz trochu jinak – RECEPT ZDE!

 

17.

Vyzkoušejte také zdravé ovocné špízy z jahod, greupu, vinné révy, kiwi, papaye, hrušky, pomeranče a ananasu, servírované s jogurtovou a vanilkovou omáčkou.

Ovocný špíz s omáčkami – RECEPT ZDE!

 

18.

Asi nejběžnější recept na skvělé špízy ze zeleniny grilované na venkovním roštu grilu. Špízy jsou seskládané z kostek zeleniny, marinované pomocí domácí pikantní bylinkové marinády.

Grilovaný zeleninový špíz – RECEPT ZDE!

 

19.

Takto rožněnou krkovičku jsme pravidelně motali nad ohněm v naší hospodě. Jde o 100x prověřený postup, recept, který opravdu funguje! Vepřová krkovička je naporcovaná na plátky, marinovaná, proložená anglickou slaninou a cibulí, nakonec postupně grilovaná napíchaná na velké jehle určené pro grilování selat – rožněná přímo na ohni. Rozpis pro větší společnost.

Grilovaný vepřový špíz přímo nad ohništěm

 

20.

V jednoduchosti je krása! Připravte si také rybí špíz podle tohoto receptu, tentokrát z kostek lososa marinovaných v olivovém oleji ochuceném solí, pepřem a rozmarýnem, opečené ve formě špízů, servírované spolu s citronovou majonézou.

Lososové špízy s citronovou majonézou – RECEPT ZDE!

 

 

21.

Kebab je označení různých grilovaných, smažených nebo na rožni pečených jídel na Blízkém východě, ve střední a také jižní Asii. My Češi kebabu říkáme špíz. :) Recept na proužky kuřecího masa napíchnuté na špejlích, potřené směsí z koření gyros, oleje a citronové šťávy, grilované, podávané s česnekovým dipem.

Kuřecí kebab s česnekovým dipem – RECEPT ZDE!

 

22.

A máme tu další recept na skvělé špízy z troubě. Ano, v troubě upečené špízy připravené z plátků gazdovské slaniny, prorostlé krkovice a cibule, servírované posazené na dušeném zelí, obložené domácími knedlíky. Velká dobrota!

Gazdovská jehla, knedlíky z horkých vařených brambor, dušené kysané zelí – RECEPT ZDE!

 

Další vyzkoušené recepty nejen na špízy najdete například zde: Teplá jídla (hlavní chod)….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy