REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špíz z vepřové panenky s pečenými brambory a domácí majonézou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi opečené plátky panenky ve formě špízu, tedy napíchané na špejlích, servírované s předvařenými, pak pod grilem dopečenými brambory přelitými česnekovým máslem, vše servírované s domácí majonézou.


Ingredience:
asi 400 gvepřové panenky
sečuánský pepř
tuk
sůl
Na brambory:
500 gbrambor
2 ksstroužky česneku
kousek másla
voda + sůl
Na majonézu:
asi 200 mlkvalitnějšího rostlinného oleje
1 lžičkadijonské hořčice
2 ksžloutky
1 hrstkaparů
pepř
sůl

Postup:

1. Maso si nejdříve naložíme do sečuánského pepře a soli
2. Napícháme na špejle a na grilovací pánvi opečeme z obou stran tak 4 minutky
3. Brambory jsem krátce předvařila v osolené vodě, poté nakrájela na plátky a dala na chvilku pod gril
4. V malém kastrůlku jsem si rozpustila trochu másla se dvěma stroužky česneku
5. Majonézu jsem si připravila tak, že jsem vyšlehala žloutky s hořčicí a pak s olejem. Přidala hrst kapary a rozmixovala, dochutila pepřem
6. Na talíři pak podáváme špíz s rukolou, brambory a přelijeme česnekovým máslem, jako dip jsem volila majonézu s kapary.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy