REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špízy z panenky, slaniny a cibule, servírované s přílohovým cuketovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované konce vepřové panenky napíchané na grilovacích jehlách spolu se slaninou a cibulí, grilované na roštu grilu, podávané s cuketovým přílohovým salátem.


Ingredience:
cca 500 gkonců vepřové panenky (tzv. vepřové palce)
200 gkvalitní uzené slaniny
6-8 kscibule
4 lžíceoleje
hrubě drcené koření na gril např. Farmářský steak
sůl
Ostatní:
jehly na grilování nebo špejle namočené ve studené vodě
Na přílohový cuketový salát:
2 ksmladé pevné cukety
2 ksstředně velké mrkve
2 ksvejce uvařené natvrdo
2 kskyselé okurky + nálev
1 ksmalá cibule
1 kskousek celeru
2 lžičkymletého cukru
2 lžíceolivového oleje
2 lžícemajonézy
1 lžícecitronové šťávy
1 lžíceoleje
200 gbílého řeckého jogurtu
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na zhruba 1 cm vysoké plátky, zakápneme olejem a vmasírujeme koření, v chladu necháme přes noc, ale klidně i dva dny, během marinování maso sem tam přeložíme
2. Slaninu nakrájíme na plátky a cibuli na hrubší kolečka
3. Maso podle potřeby osolíme a na grilovací špejle střídavě napichujeme maso, slaninu a cibuli až do spotřebování všeho :)
4. Na rozpáleném grilu, za občasného otáčení, grilujeme ze všech stran, až do změknutí masa, v průběhu grilování potíráme zbylou marinádou
5. Hotové špízy servírujeme s dobře vychlazeným a uleženým salátem.

Příprava přílohového cuketového salátu
1. Cuketu omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji restujeme (neosolenou) cca 7 minut, necháme ji zchládnout na papírové utěrce, která nám odsaje přebytečný tuk a případnou tekutinu
2. Zbylou zeleninu nakrájíme na kostičky, mrkev a celer dáme vařit do láku z okurek, který naředíme trochou vody, vaříme na skus 7 minut, těsně před koncem varu přihodíme cibuli a necháme ji pár vteřin zblanžírovat
3. Uvařenou zeleninu necháme vychladnout a okapat v sítku
4. Do mísy dáme nakrájené okurky, vajíčka a zchládlou zeleninu
5. Do misky si dáme jogurt, majonézu a s ostatními ingrediencemi metličkou nebo vidličkou vyšleháme, přidáme k zelenině a podle chuti osolíme a opepříme
6. Dáme vychladit.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Bageterie Boulevard uvádí nové menu podle známého izraelského šéfkuchaře, jako první ho ochutnal izraelský velvyslanec

Zákazníci Bageterie Boulevard možnost ochutnat nové sezónní Chef Menu, které pro ně sestavil přední izraelský šéfkuchař Charlie Fadida z Tel Avivu. V menu hrají prim chutě i suroviny typické pro izraelskou kuchyni. Kromě dvou různých baget a polévky se v rámci řady Balanced calories představí také vegetariánský burger a veganský wrap. Nové Chef Menu je dostupné na všech pobočkách Bageterie Boulevard. Jako první menu ochutnal velvyslanec Státu Izrael v České republice Daniel Meron.

číst dále ...

Grilovací sezóna začíná: Připravte si steak jako od šéfkuchaře. Potřebujete jen vyzrálé maso a správně rozehřátý gril

Slunce příjemně hřeje, zahrada ožívá čerstvě zelenou trávou a barevnými květy a všem milovníkům dobrého jídla začíná sezóna venkovního grilování. Je čas vytáhnout zaprášené grily z kůlny a věnovat jim trochu pozornosti a nakoupit uhlí a další nezbytnosti, bez kterých se žádný mistr grilu neobejde. V článku najdete také tipy, jak si vykouzlit dokonalý steak jako od profesionála.

číst dále ...

Jahody, konečně!

Patříte mezi milovníky jahod a už se jich letos nemůžete dočkat? Koncem května začínají dozrávat první lokální jahody a v průběhu června jejich sezóna vrcholí. Pokud ani vy nemůžete slaďoučkému červenému ovoci odolat, dopřejte si jich, co hrdlo ráčí. Vybírejte však pečlivě.

číst dále ...

Netradiční recepty ze zeleniny

Ani vás už nebaví neustálé vymýšlení receptů? Rádi byste uvařili něco nového, chutného, barevného a zároveň plného vitamínů? Sáhněte do spíže po zelenině a zkuste tentokrát připravit netradiční pokrmy, které zachutnají nejen vám, ale celé rodině!

číst dále ...

Jak na přípravu domácích burgerových housek

Radí Pavel Meduna, vedoucí pekařství hypermarketů Globus. Receptů na domácí bulky existuje velké množství, nikdy ale neuděláte špatně, když se budete držet osvědčeného receptu vycházejícího z kynutého těsta. Housky jsou díky tomu vláčné a nadýchané a zároveň není potřeba velké množství surovin.

číst dále ...

GIUNCATA s medvědím česnekem

Giuncata je měkký sýr s jemnou mléčnou chutí a s mnohostranným využitím v kuchyni. Tento čerstvý jemný sýr se vyrábí z kravského mléka, má měkkou a pružnou konzistenci a uchovává si chuť i barvu kvalitního čerstvého mléka. Má jemnou strukturu a patří k nejlépe stravitelným sýrům, díky čemuž je vhodný také pro malé děti.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy