REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špízy z panenky, slaniny a cibule, servírované s přílohovým cuketovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované konce vepřové panenky napíchané na grilovacích jehlách spolu se slaninou a cibulí, grilované na roštu grilu, podávané s cuketovým přílohovým salátem.


Ingredience:
cca 500 gkonců vepřové panenky (tzv. vepřové palce)
200 gkvalitní uzené slaniny
6-8 kscibule
4 lžíceoleje
hrubě drcené koření na gril např. Farmářský steak
sůl
Ostatní:
jehly na grilování nebo špejle namočené ve studené vodě
Na přílohový cuketový salát:
2 ksmladé pevné cukety
2 ksstředně velké mrkve
2 ksvejce uvařené natvrdo
2 kskyselé okurky + nálev
1 ksmalá cibule
1 kskousek celeru
2 lžičkymletého cukru
2 lžíceolivového oleje
2 lžícemajonézy
1 lžícecitronové šťávy
1 lžíceoleje
200 gbílého řeckého jogurtu
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na zhruba 1 cm vysoké plátky, zakápneme olejem a vmasírujeme koření, v chladu necháme přes noc, ale klidně i dva dny, během marinování maso sem tam přeložíme
2. Slaninu nakrájíme na plátky a cibuli na hrubší kolečka
3. Maso podle potřeby osolíme a na grilovací špejle střídavě napichujeme maso, slaninu a cibuli až do spotřebování všeho :)
4. Na rozpáleném grilu, za občasného otáčení, grilujeme ze všech stran, až do změknutí masa, v průběhu grilování potíráme zbylou marinádou
5. Hotové špízy servírujeme s dobře vychlazeným a uleženým salátem.

Příprava přílohového cuketového salátu
1. Cuketu omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji restujeme (neosolenou) cca 7 minut, necháme ji zchládnout na papírové utěrce, která nám odsaje přebytečný tuk a případnou tekutinu
2. Zbylou zeleninu nakrájíme na kostičky, mrkev a celer dáme vařit do láku z okurek, který naředíme trochou vody, vaříme na skus 7 minut, těsně před koncem varu přihodíme cibuli a necháme ji pár vteřin zblanžírovat
3. Uvařenou zeleninu necháme vychladnout a okapat v sítku
4. Do mísy dáme nakrájené okurky, vajíčka a zchládlou zeleninu
5. Do misky si dáme jogurt, majonézu a s ostatními ingrediencemi metličkou nebo vidličkou vyšleháme, přidáme k zelenině a podle chuti osolíme a opepříme
6. Dáme vychladit.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Slavte chutně a bez výčitek

Připravte pro své nejbližší nezapomenutelné vánoční či silvestrovské pohoštění s výjimečně kvalitními tatarkami a majonézou Spak Master. Důraz je bez kompromisů kladen na tu nejvyšší kvalitu. Tato kolekce chlazených výrobků je přirozeně bez antioxidantů, škrobu, barviv a přidaných aromat. To se dotýká i vajec, která pocházejí z volných chovů. Využijte opravdu poctivých surovin pro přípravu vašich receptů.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

Slupky od ovoce i papírové utěrky. Podívejte se, co všechno patří do kompostu

Nejen péče o zahradu, ale také práce v kuchyni s sebou přináší množství odpadu, kterého se ale lehce zbavíte tím, že ho pomocí kompostování přeměníte na kvalitní hnojivo. Není to žádná věda, většinu práce za vás totiž odvede příroda. Jen si musíte dát pozor, jaký odpad do kompostu dáváte a který tam naopak nepatří.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy