REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špízy z panenky, slaniny a cibule, servírované s přílohovým cuketovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované konce vepřové panenky napíchané na grilovacích jehlách spolu se slaninou a cibulí, grilované na roštu grilu, podávané s cuketovým přílohovým salátem.


Ingredience:
cca 500 gkonců vepřové panenky (tzv. vepřové palce)
200 gkvalitní uzené slaniny
6-8 kscibule
4 lžíceoleje
hrubě drcené koření na gril např. Farmářský steak
sůl
Ostatní:
jehly na grilování nebo špejle namočené ve studené vodě
Na přílohový cuketový salát:
2 ksmladé pevné cukety
2 ksstředně velké mrkve
2 ksvejce uvařené natvrdo
2 kskyselé okurky + nálev
1 ksmalá cibule
1 kskousek celeru
2 lžičkymletého cukru
2 lžíceolivového oleje
2 lžícemajonézy
1 lžícecitronové šťávy
1 lžíceoleje
200 gbílého řeckého jogurtu
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na zhruba 1 cm vysoké plátky, zakápneme olejem a vmasírujeme koření, v chladu necháme přes noc, ale klidně i dva dny, během marinování maso sem tam přeložíme
2. Slaninu nakrájíme na plátky a cibuli na hrubší kolečka
3. Maso podle potřeby osolíme a na grilovací špejle střídavě napichujeme maso, slaninu a cibuli až do spotřebování všeho :)
4. Na rozpáleném grilu, za občasného otáčení, grilujeme ze všech stran, až do změknutí masa, v průběhu grilování potíráme zbylou marinádou
5. Hotové špízy servírujeme s dobře vychlazeným a uleženým salátem.

Příprava přílohového cuketového salátu
1. Cuketu omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji restujeme (neosolenou) cca 7 minut, necháme ji zchládnout na papírové utěrce, která nám odsaje přebytečný tuk a případnou tekutinu
2. Zbylou zeleninu nakrájíme na kostičky, mrkev a celer dáme vařit do láku z okurek, který naředíme trochou vody, vaříme na skus 7 minut, těsně před koncem varu přihodíme cibuli a necháme ji pár vteřin zblanžírovat
3. Uvařenou zeleninu necháme vychladnout a okapat v sítku
4. Do mísy dáme nakrájené okurky, vajíčka a zchládlou zeleninu
5. Do misky si dáme jogurt, majonézu a s ostatními ingrediencemi metličkou nebo vidličkou vyšleháme, přidáme k zelenině a podle chuti osolíme a opepříme
6. Dáme vychladit.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy