REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční kapr 11x jinak, aneb jak upravit kapra na Vánoce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapr na Vánoce? Ano, více jak 45 % Čechů si dopřává na Štědrý den právě různě upraveného kapra. A tak jsme se u nás v redakci rozhodli, že uděláme výběr těch nejlepších receptů na kapra z naší databáze a také z archivu rybářské kuchařky na našem spřáteleném webu Rybářský rozcestník.cz. A kdo zrovna kapra nemusí, nahraďte maso kapra například štikou, candátem, nebo dokonce sáhněte po nějaké té rybě mořské. Tím rozhodně nic nezkazíte.


1.

Nejprve zde uvedeme úplnou klasiku, tedy smaženého kapra s bramborovým salátem. Věřím, že tento recept patří mezi nejrozšířenější vánoční recepty na rybí maso vůbec.

Smažený kapr s bramborovým salátem – RECEPT ZDE!

 

2.

A hned druhý recept jsme si vybrali opět na úpravu kapra smažením. Jde o v pivě marinované porce kapra, obalené ve vejcích a parmazánové strouhance, usmažené dozlatova.

Smažený kapr naložený v pivu – RECEPT ZDE!

 

3.

Další recept tu máme z kuchařky webu rybarskyrozcestnik.cz. V kynutém těstíčku připraveném z droždí, hladké mouky, piva a vejce obalené podkovy kapra, ty pak usmažené v oleji pěkně dozlatova.

Kapr smažený v nadýchaném těstíčku – RECEPT ZDE!

 

4.

Vánoce bez kapra nebo jiné ryby? To by nebylo ono. Alespoň tak smýšlí velké procento Čechů. Záleží jen na vás, jakému způsobu přípravy dáte letos přednost. Vyzkoušejte například rybí hranolky bez kostí. Zamilují si je i děti, pro které je slovo „hranolky“ téměř magické.

Kapří hranolky – RECEPT ZDE!

 

5.

Přemýšlíte jak ozvláštnit přípravu sváteční hostiny? Vyzkoušejte kapra s houbovým kubou, obojí je tradiční vánoční jídlo a spolu tvoří lahodnou kombinaci. Jde o pravou českou klasiku.

Kapr na černo s houbovým kubou z jáhel – RECEPT ZDE!

 

6.

Další tip na kapra tu máme opět z rybářského webu. Jde o filety z kapra naříznuté, proložené plátky citrónu, podušené podlité bílým vínem, jednotlivé porce servírované přelité houbovou smetanovou omáčkou připravenou ze šťávy po dušené rybě.

Kapr s houbovou omáčkou – RECEPT ZDE!

 

7.

Porce kapra 2x obalené v kořeněné strouhance a vejcích nastavených mlékem, usmažené v dobře rozpáleném oleji pěkně dozlatova. Další možnost, jak připravit kapra a to nejen o vánočním čase.

Kapr v citronovém těstíčku – RECEPT ZDE!

 

8.

Další recept tu máme na kapra upečeného v troubě. Přes noc v medovo-česnekové marinádě marinované podkovy kapra, druhý den upečené v troubě. Skvělé jsou například podávané s domácími, v troubě upečenými, hranolky.

Pečený marinovaný kapr – RECEPT ZDE!

 

9.

A co tak si dopřát kapra na studeno? Porce kapra můžeme nejprve chvíli povařené v rybí rozvárce, a pak spolu s houbami a zeleninou zalít rozpuštěnou želatinou.

Kapr v aspiku II. – RECEPT ZDE!

 

10.

A máme tu opět recept na kapra na černo, ale podle staročeského receptu. V zelenině podušené porce kapra, servírované v omáčce ze zeleniny, povidel, sušeného ovoce, ořechů a mandlí.

Kapr na černo II. – RECEPT ZDE!

 

11.

Další recept vhodný jako součást Vánočního menu. Jde o uvařené kousky kapra, zdobené mrkví, vejci, hráškem … nakonec zalité želatinou.

Kapr v rosolu – RECEPT ZDE!

 

Další recepty na kapra, ale i další ryby najdete u nás v databázi například zde: rybí maso sladkovodní i mořské, nebo také na rybářském webu rybarskyrozcestnik.cz zde: Rybářské recepty jídel.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy