REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční kapr 11x jinak, aneb jak upravit kapra na Vánoce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapr na Vánoce? Ano, více jak 45 % Čechů si dopřává na Štědrý den právě různě upraveného kapra. A tak jsme se u nás v redakci rozhodli, že uděláme výběr těch nejlepších receptů na kapra z naší databáze a také z archivu rybářské kuchařky na našem spřáteleném webu Rybářský rozcestník.cz. A kdo zrovna kapra nemusí, nahraďte maso kapra například štikou, candátem, nebo dokonce sáhněte po nějaké té rybě mořské. Tím rozhodně nic nezkazíte.


1.

Nejprve zde uvedeme úplnou klasiku, tedy smaženého kapra s bramborovým salátem. Věřím, že tento recept patří mezi nejrozšířenější vánoční recepty na rybí maso vůbec.

Smažený kapr s bramborovým salátem – RECEPT ZDE!

 

2.

A hned druhý recept jsme si vybrali opět na úpravu kapra smažením. Jde o v pivě marinované porce kapra, obalené ve vejcích a parmazánové strouhance, usmažené dozlatova.

Smažený kapr naložený v pivu – RECEPT ZDE!

 

3.

Další recept tu máme z kuchařky webu rybarskyrozcestnik.cz. V kynutém těstíčku připraveném z droždí, hladké mouky, piva a vejce obalené podkovy kapra, ty pak usmažené v oleji pěkně dozlatova.

Kapr smažený v nadýchaném těstíčku – RECEPT ZDE!

 

4.

Vánoce bez kapra nebo jiné ryby? To by nebylo ono. Alespoň tak smýšlí velké procento Čechů. Záleží jen na vás, jakému způsobu přípravy dáte letos přednost. Vyzkoušejte například rybí hranolky bez kostí. Zamilují si je i děti, pro které je slovo „hranolky“ téměř magické.

Kapří hranolky – RECEPT ZDE!

 

5.

Přemýšlíte jak ozvláštnit přípravu sváteční hostiny? Vyzkoušejte kapra s houbovým kubou, obojí je tradiční vánoční jídlo a spolu tvoří lahodnou kombinaci. Jde o pravou českou klasiku.

Kapr na černo s houbovým kubou z jáhel – RECEPT ZDE!

 

6.

Další tip na kapra tu máme opět z rybářského webu. Jde o filety z kapra naříznuté, proložené plátky citrónu, podušené podlité bílým vínem, jednotlivé porce servírované přelité houbovou smetanovou omáčkou připravenou ze šťávy po dušené rybě.

Kapr s houbovou omáčkou – RECEPT ZDE!

 

7.

Porce kapra 2x obalené v kořeněné strouhance a vejcích nastavených mlékem, usmažené v dobře rozpáleném oleji pěkně dozlatova. Další možnost, jak připravit kapra a to nejen o vánočním čase.

Kapr v citronovém těstíčku – RECEPT ZDE!

 

8.

Další recept tu máme na kapra upečeného v troubě. Přes noc v medovo-česnekové marinádě marinované podkovy kapra, druhý den upečené v troubě. Skvělé jsou například podávané s domácími, v troubě upečenými, hranolky.

Pečený marinovaný kapr – RECEPT ZDE!

 

9.

A co tak si dopřát kapra na studeno? Porce kapra můžeme nejprve chvíli povařené v rybí rozvárce, a pak spolu s houbami a zeleninou zalít rozpuštěnou želatinou.

Kapr v aspiku II. – RECEPT ZDE!

 

10.

A máme tu opět recept na kapra na černo, ale podle staročeského receptu. V zelenině podušené porce kapra, servírované v omáčce ze zeleniny, povidel, sušeného ovoce, ořechů a mandlí.

Kapr na černo II. – RECEPT ZDE!

 

11.

Další recept vhodný jako součást Vánočního menu. Jde o uvařené kousky kapra, zdobené mrkví, vejci, hráškem … nakonec zalité želatinou.

Kapr v rosolu – RECEPT ZDE!

 

Další recepty na kapra, ale i další ryby najdete u nás v databázi například zde: rybí maso sladkovodní i mořské, nebo také na rybářském webu rybarskyrozcestnik.cz zde: Rybářské recepty jídel.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Jak odlehčit štědrovečerní hostinu

Nesou se vaše Vánoce ve znamení opulentních obědů a večeří, ať už doma či u příbuzných? Možná přišel ten správný čas vyzkoušet lehčí variantu štědrovečerního jídla. Koneckonců Vánoce by neměly být svátky obžerství a bolavý žaludek nepotěší asi nikoho. Vyzkoušejte tipy na odlehčení klasických vánočních jídel, po kterých kila nahoru nepůjdou.

číst dále ...

Recepty, které ozvláštní podzimní menu. Kombinaci masa a báječných sezónních dobrot si zamilujete!

Bloudíte mezi regály obchodů a marně přemýšlíte, jakými pokrmy ozvláštnit pochmurné podzimní víkendy? Pak vsaďte na to, co je právě nejdostupnější – lokální čerstvé a šťavnaté suroviny. Vždyť na podzim jich je k dostání celá řada a byla by chyba je řádně nevyužít. Zkombinujte je s masem a provoňte kuchyni neodolatelnými dobrotami!

číst dále ...

Vánoční pečení v plném proudu. Vyzkoušejte netradiční druhy mouky a myslete na kvalitu!

Jelikož se tolik očekávané období vánočních svátků nezadržitelně blíží, většina domácností už oprašuje recepty a pomalu se chystá na přípravu cukroví. Linecké, perníčky, vanilkové rohlíčky nebo třeba pracny. Každý máme svůj oblíbený druh, na který jednoduše nedáme dopustit. Pokud byste však rádi každoroční vánoční klasice letos dodali nový rozměr, zapomeňte na pšeničnou mouku a vyměňte ji za zajímavější alternativy. Zároveň myslete na to, že kvalita je na prvním místě!

číst dále ...

Vánoce na TV Paprika

Kulinářská stanice TV Paprika přináší bohatý vánoční program, jež opět nešetří nápady a návody na ty nejlepší dobroty. Inspirujte se novými recepty od samotného mistra – Jamieho Olivera, který ukáže, že i s jedním hrncem je možné nadělat mnoho parády. Chybět nebude ani oblíbená trojice kuchařů – Gordon, Gino a Fred, kteří se vydají oslavit Vánoce až za polární kruh. To vše a mnohem více, sledujte v prosinci na televizní stanici TV Paprika.

číst dále ...

Znáte červené kiwi?

Kiwi je stálicí mezi exotickým ovocem. Během zimních měsíců je na českých stolech velmi oblíbené a zná ho úplně každý. Tedy pokud jde o zelené kiwi. Znáte ale kiwi červené? Svým oválným tvarem a hnědou slupkou je velmi podobné svému zelenému protějšku, ale jeho slupka nemá chloupky. Po rozkrojení se liší barvou, která je spíše žlutá a přechází až do červena. Rozdíl je také v chuti, která je jemnější a méně výrazná. Červené kiwi je však, stejně jako to zelené, plné vitamínů a dalších tělu prospěšných látek.

číst dále ...

Příběh značky McCain, hranolkové legendy

Znáte legendární hranolky, které se připravují pečením v troubě bez oleje? Přesně tak, jde o značku McCain, která doslova přepsala postup přípravy hranolků v českých domácnostech. Víte však o tom, že společnost McCain vznikla v Kanadě jako rodinná firma, a ještě i dnes čerpá ze svých „rodinných kořenů“? Společnost podporuje generace farmářů na celém světě a společně aplikují principy udržitelného a regenerativního zemědělství. „Doufáme, že sdílením našich záměrů se světem inspirujeme ostatní, aby se zapojili,“ říká Max Koeune, prezident a generální ředitel McCain Foods Limited.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy