REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční kapr 11x jinak, aneb jak upravit kapra na Vánoce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapr na Vánoce? Ano, více jak 45 % Čechů si dopřává na Štědrý den právě různě upraveného kapra. A tak jsme se u nás v redakci rozhodli, že uděláme výběr těch nejlepších receptů na kapra z naší databáze a také z archivu rybářské kuchařky na našem spřáteleném webu Rybářský rozcestník.cz. A kdo zrovna kapra nemusí, nahraďte maso kapra například štikou, candátem, nebo dokonce sáhněte po nějaké té rybě mořské. Tím rozhodně nic nezkazíte.


1.

Nejprve zde uvedeme úplnou klasiku, tedy smaženého kapra s bramborovým salátem. Věřím, že tento recept patří mezi nejrozšířenější vánoční recepty na rybí maso vůbec.

Smažený kapr s bramborovým salátem – RECEPT ZDE!

 

2.

A hned druhý recept jsme si vybrali opět na úpravu kapra smažením. Jde o v pivě marinované porce kapra, obalené ve vejcích a parmazánové strouhance, usmažené dozlatova.

Smažený kapr naložený v pivu – RECEPT ZDE!

 

3.

Další recept tu máme z kuchařky webu rybarskyrozcestnik.cz. V kynutém těstíčku připraveném z droždí, hladké mouky, piva a vejce obalené podkovy kapra, ty pak usmažené v oleji pěkně dozlatova.

Kapr smažený v nadýchaném těstíčku – RECEPT ZDE!

 

4.

Vánoce bez kapra nebo jiné ryby? To by nebylo ono. Alespoň tak smýšlí velké procento Čechů. Záleží jen na vás, jakému způsobu přípravy dáte letos přednost. Vyzkoušejte například rybí hranolky bez kostí. Zamilují si je i děti, pro které je slovo „hranolky“ téměř magické.

Kapří hranolky – RECEPT ZDE!

 

5.

Přemýšlíte jak ozvláštnit přípravu sváteční hostiny? Vyzkoušejte kapra s houbovým kubou, obojí je tradiční vánoční jídlo a spolu tvoří lahodnou kombinaci. Jde o pravou českou klasiku.

Kapr na černo s houbovým kubou z jáhel – RECEPT ZDE!

 

6.

Další tip na kapra tu máme opět z rybářského webu. Jde o filety z kapra naříznuté, proložené plátky citrónu, podušené podlité bílým vínem, jednotlivé porce servírované přelité houbovou smetanovou omáčkou připravenou ze šťávy po dušené rybě.

Kapr s houbovou omáčkou – RECEPT ZDE!

 

7.

Porce kapra 2x obalené v kořeněné strouhance a vejcích nastavených mlékem, usmažené v dobře rozpáleném oleji pěkně dozlatova. Další možnost, jak připravit kapra a to nejen o vánočním čase.

Kapr v citronovém těstíčku – RECEPT ZDE!

 

8.

Další recept tu máme na kapra upečeného v troubě. Přes noc v medovo-česnekové marinádě marinované podkovy kapra, druhý den upečené v troubě. Skvělé jsou například podávané s domácími, v troubě upečenými, hranolky.

Pečený marinovaný kapr – RECEPT ZDE!

 

9.

A co tak si dopřát kapra na studeno? Porce kapra můžeme nejprve chvíli povařené v rybí rozvárce, a pak spolu s houbami a zeleninou zalít rozpuštěnou želatinou.

Kapr v aspiku II. – RECEPT ZDE!

 

10.

A máme tu opět recept na kapra na černo, ale podle staročeského receptu. V zelenině podušené porce kapra, servírované v omáčce ze zeleniny, povidel, sušeného ovoce, ořechů a mandlí.

Kapr na černo II. – RECEPT ZDE!

 

11.

Další recept vhodný jako součást Vánočního menu. Jde o uvařené kousky kapra, zdobené mrkví, vejci, hráškem … nakonec zalité želatinou.

Kapr v rosolu – RECEPT ZDE!

 

Další recepty na kapra, ale i další ryby najdete u nás v databázi například zde: rybí maso sladkovodní i mořské, nebo také na rybářském webu rybarskyrozcestnik.cz zde: Rybářské recepty jídel.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy