REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční kapr 11x jinak, aneb jak upravit kapra na Vánoce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapr na Vánoce? Ano, více jak 45 % Čechů si dopřává na Štědrý den právě různě upraveného kapra. A tak jsme se u nás v redakci rozhodli, že uděláme výběr těch nejlepších receptů na kapra z naší databáze a také z archivu rybářské kuchařky na našem spřáteleném webu Rybářský rozcestník.cz. A kdo zrovna kapra nemusí, nahraďte maso kapra například štikou, candátem, nebo dokonce sáhněte po nějaké té rybě mořské. Tím rozhodně nic nezkazíte.


1.

Nejprve zde uvedeme úplnou klasiku, tedy smaženého kapra s bramborovým salátem. Věřím, že tento recept patří mezi nejrozšířenější vánoční recepty na rybí maso vůbec.

Smažený kapr s bramborovým salátem – RECEPT ZDE!

 

2.

A hned druhý recept jsme si vybrali opět na úpravu kapra smažením. Jde o v pivě marinované porce kapra, obalené ve vejcích a parmazánové strouhance, usmažené dozlatova.

Smažený kapr naložený v pivu – RECEPT ZDE!

 

3.

Další recept tu máme z kuchařky webu rybarskyrozcestnik.cz. V kynutém těstíčku připraveném z droždí, hladké mouky, piva a vejce obalené podkovy kapra, ty pak usmažené v oleji pěkně dozlatova.

Kapr smažený v nadýchaném těstíčku – RECEPT ZDE!

 

4.

Vánoce bez kapra nebo jiné ryby? To by nebylo ono. Alespoň tak smýšlí velké procento Čechů. Záleží jen na vás, jakému způsobu přípravy dáte letos přednost. Vyzkoušejte například rybí hranolky bez kostí. Zamilují si je i děti, pro které je slovo „hranolky“ téměř magické.

Kapří hranolky – RECEPT ZDE!

 

5.

Přemýšlíte jak ozvláštnit přípravu sváteční hostiny? Vyzkoušejte kapra s houbovým kubou, obojí je tradiční vánoční jídlo a spolu tvoří lahodnou kombinaci. Jde o pravou českou klasiku.

Kapr na černo s houbovým kubou z jáhel – RECEPT ZDE!

 

6.

Další tip na kapra tu máme opět z rybářského webu. Jde o filety z kapra naříznuté, proložené plátky citrónu, podušené podlité bílým vínem, jednotlivé porce servírované přelité houbovou smetanovou omáčkou připravenou ze šťávy po dušené rybě.

Kapr s houbovou omáčkou – RECEPT ZDE!

 

7.

Porce kapra 2x obalené v kořeněné strouhance a vejcích nastavených mlékem, usmažené v dobře rozpáleném oleji pěkně dozlatova. Další možnost, jak připravit kapra a to nejen o vánočním čase.

Kapr v citronovém těstíčku – RECEPT ZDE!

 

8.

Další recept tu máme na kapra upečeného v troubě. Přes noc v medovo-česnekové marinádě marinované podkovy kapra, druhý den upečené v troubě. Skvělé jsou například podávané s domácími, v troubě upečenými, hranolky.

Pečený marinovaný kapr – RECEPT ZDE!

 

9.

A co tak si dopřát kapra na studeno? Porce kapra můžeme nejprve chvíli povařené v rybí rozvárce, a pak spolu s houbami a zeleninou zalít rozpuštěnou želatinou.

Kapr v aspiku II. – RECEPT ZDE!

 

10.

A máme tu opět recept na kapra na černo, ale podle staročeského receptu. V zelenině podušené porce kapra, servírované v omáčce ze zeleniny, povidel, sušeného ovoce, ořechů a mandlí.

Kapr na černo II. – RECEPT ZDE!

 

11.

Další recept vhodný jako součást Vánočního menu. Jde o uvařené kousky kapra, zdobené mrkví, vejci, hráškem … nakonec zalité želatinou.

Kapr v rosolu – RECEPT ZDE!

 

Další recepty na kapra, ale i další ryby najdete u nás v databázi například zde: rybí maso sladkovodní i mořské, nebo také na rybářském webu rybarskyrozcestnik.cz zde: Rybářské recepty jídel.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy