REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční kapr 11x jinak, aneb jak upravit kapra na Vánoce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapr na Vánoce? Ano, více jak 45 % Čechů si dopřává na Štědrý den právě různě upraveného kapra. A tak jsme se u nás v redakci rozhodli, že uděláme výběr těch nejlepších receptů na kapra z naší databáze a také z archivu rybářské kuchařky na našem spřáteleném webu Rybářský rozcestník.cz. A kdo zrovna kapra nemusí, nahraďte maso kapra například štikou, candátem, nebo dokonce sáhněte po nějaké té rybě mořské. Tím rozhodně nic nezkazíte.


1.

Nejprve zde uvedeme úplnou klasiku, tedy smaženého kapra s bramborovým salátem. Věřím, že tento recept patří mezi nejrozšířenější vánoční recepty na rybí maso vůbec.

Smažený kapr s bramborovým salátem – RECEPT ZDE!

 

2.

A hned druhý recept jsme si vybrali opět na úpravu kapra smažením. Jde o v pivě marinované porce kapra, obalené ve vejcích a parmazánové strouhance, usmažené dozlatova.

Smažený kapr naložený v pivu – RECEPT ZDE!

 

3.

Další recept tu máme z kuchařky webu rybarskyrozcestnik.cz. V kynutém těstíčku připraveném z droždí, hladké mouky, piva a vejce obalené podkovy kapra, ty pak usmažené v oleji pěkně dozlatova.

Kapr smažený v nadýchaném těstíčku – RECEPT ZDE!

 

4.

Vánoce bez kapra nebo jiné ryby? To by nebylo ono. Alespoň tak smýšlí velké procento Čechů. Záleží jen na vás, jakému způsobu přípravy dáte letos přednost. Vyzkoušejte například rybí hranolky bez kostí. Zamilují si je i děti, pro které je slovo „hranolky“ téměř magické.

Kapří hranolky – RECEPT ZDE!

 

5.

Přemýšlíte jak ozvláštnit přípravu sváteční hostiny? Vyzkoušejte kapra s houbovým kubou, obojí je tradiční vánoční jídlo a spolu tvoří lahodnou kombinaci. Jde o pravou českou klasiku.

Kapr na černo s houbovým kubou z jáhel – RECEPT ZDE!

 

6.

Další tip na kapra tu máme opět z rybářského webu. Jde o filety z kapra naříznuté, proložené plátky citrónu, podušené podlité bílým vínem, jednotlivé porce servírované přelité houbovou smetanovou omáčkou připravenou ze šťávy po dušené rybě.

Kapr s houbovou omáčkou – RECEPT ZDE!

 

7.

Porce kapra 2x obalené v kořeněné strouhance a vejcích nastavených mlékem, usmažené v dobře rozpáleném oleji pěkně dozlatova. Další možnost, jak připravit kapra a to nejen o vánočním čase.

Kapr v citronovém těstíčku – RECEPT ZDE!

 

8.

Další recept tu máme na kapra upečeného v troubě. Přes noc v medovo-česnekové marinádě marinované podkovy kapra, druhý den upečené v troubě. Skvělé jsou například podávané s domácími, v troubě upečenými, hranolky.

Pečený marinovaný kapr – RECEPT ZDE!

 

9.

A co tak si dopřát kapra na studeno? Porce kapra můžeme nejprve chvíli povařené v rybí rozvárce, a pak spolu s houbami a zeleninou zalít rozpuštěnou želatinou.

Kapr v aspiku II. – RECEPT ZDE!

 

10.

A máme tu opět recept na kapra na černo, ale podle staročeského receptu. V zelenině podušené porce kapra, servírované v omáčce ze zeleniny, povidel, sušeného ovoce, ořechů a mandlí.

Kapr na černo II. – RECEPT ZDE!

 

11.

Další recept vhodný jako součást Vánočního menu. Jde o uvařené kousky kapra, zdobené mrkví, vejci, hráškem … nakonec zalité želatinou.

Kapr v rosolu – RECEPT ZDE!

 

Další recepty na kapra, ale i další ryby najdete u nás v databázi například zde: rybí maso sladkovodní i mořské, nebo také na rybářském webu rybarskyrozcestnik.cz zde: Rybářské recepty jídel.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

O chlup zdravější Vánoce

Vánoce jsou čas hodování a setkávání se s blízkými i přáteli. Nechte se inspirovat a obměňte letos svůj tác s cukrovím. Připravte rodině i návštěvám originální, a především zdravější cukroví. Můžete své hosty nechat hádat, z čeho jsou lahodné kuličky i zdánlivé linecké cukroví připraveno. Uvidíte, že budou překvapeni.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy