REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapří hranolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoce bez kapra? To by nebylo ono. Záleží jen na vás, jakému způsobu přípravy dáváte přednost. Vůně smažených rybích hranolků je lákadlem hlavně pro toho, kdo si chce pochutnat na rybě bez kostí. Zamilují si je i děti, pro které je slovo „hranolky“ téměř magické.


Ingredience:
500 gkapřích filetů
50 ghladké mouky
30 gstrouhanky
100 mlbílého vína
50 mlworcestrové omáčky
3 ksstroužky česneku
1 lžíceškrobu
1 lžičkasladké papriky
1 lžičkamletého zázvoru
1 lžičkamletého kmínu
olej na smažení

Postup:
  1. Filety nakrájejte na 1 cm silné nudličky, a pokud je potřeba, zbavte je kůže
  2. V misce smíchejte víno, worcester, sůl a prolisovaný česnek, do této marinády alespoň na 1 hodinu naložte kapra
  3. V jiné nádobě smíchejte všechny ingredience na obalení
  4. Marinované kousky kapra obalte v připravené směsi a na oleji smažte dozlatova.
Poznámka:

Recept z článku: Vánoční klasika v moderním kabátě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy