Uvařená, podušená kapusta, smíchaná s vejci a nastrouhanou houskou. Takto připravená směs obalená v trojobalu a usmažená dozlatova.
Ingredience:
500 g | kapusty |
150 g | nastrouhané housky |
30 g | másla |
20 g | cibule |
1 ks | vejce |
zelená petržel | |
mouka, vejce a strouhanka na obalení | |
tuk na smažení | |
voda |
Postup:
1. Očištěnou kapustu povaříme ve slané vodě asi 15 minut, povařenou ji umeleme nebo na drobno nasekáme
2. Na tuku orestujeme nasekanou cibuli, přidáme kapustu, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem z kapusty a do měkka udusíme
3. Do podušené a vychladlé kapusty přidáme vejce, strouhanou housku a nasekanou zelenou petrželku
4. Ze směsi tvoříme oválné, asi 1,5 cm silné řízky, které obalíme v mouce, vejci a strouhance
5. V horkém tuku řízky smažíme dozlatova.
Kapustové řízky servírujeme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.
Poznámka:Recept pochází z Jihlavska.