REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapustové řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená, podušená kapusta, smíchaná s vejci a nastrouhanou houskou. Takto připravená směs obalená v trojobalu a usmažená dozlatova.


Ingredience:
500 gkapusty
150 gnastrouhané housky
30 gmásla
20 gcibule
1 ksvejce
zelená petržel
mouka, vejce a strouhanka na obalení
tuk na smažení
voda

Postup:

1. Očištěnou kapustu povaříme ve slané vodě asi 15 minut, povařenou ji umeleme nebo na drobno nasekáme
2. Na tuku orestujeme nasekanou cibuli, přidáme kapustu, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem z kapusty a do měkka udusíme
3. Do podušené a vychladlé kapusty přidáme vejce, strouhanou housku a nasekanou zelenou petrželku
4. Ze směsi tvoříme oválné, asi 1,5 cm silné řízky, které obalíme v mouce, vejci a strouhance
5. V horkém tuku řízky smažíme dozlatova.

Doporučení:

Kapustové řízky servírujeme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.

Poznámka:

Recept pochází z Jihlavska.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy