Smažené karbanátky podušené ve vývaru z masoxu.
Ingredience:
500 g | mletého masa |
2 ks | vejce |
1 ks | masoxu |
1 ks | menší cibule |
1 ks | velký stroužek česneku |
0,5 l | vody |
1 dl | smetany |
3 lžíce | strouhanky |
2 lžíce | mléka |
2 lžíce | hladké mouky |
papriková vegeta | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. K mletému masu přidáme nastrouhanou cibuli, mléko, vajíčko a sůl, vše smícháme, nádobu přikryjeme a dáme do ledničky odpočinout
2. Po vychlazení přidáme do směsi strouhanku a utřený česnek, znovu směs důkladně promícháme a tvoříme karbanátky, které hustě posypeme paprikovou vegetou
3. V rozpáleném oleji karbanátky usmažíme dozlatova
4. Olej slijeme, přilijeme horkou vodu, ve které jsme rozpustili kostku masoxu a asi 10 minut pod pokličkou dusíme
5. Karbanátky vyjmeme, šťávu zahustíme 2 lžícemi mouky rozmíchanými v 1 dl smetany a zhruba 3 minuty ji povaříme.