REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karbanátky na paprice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené karbanátky podušené ve vývaru z masoxu.


Ingredience:
500 gmletého masa
2 ksvejce
1 ksmasoxu
1 ksmenší cibule
1 ksvelký stroužek česneku
0,5 lvody
1 dlsmetany
3 lžícestrouhanky
2 lžícemléka
2 lžícehladké mouky
papriková vegeta
olej
sůl

Postup:

1. K mletému masu přidáme nastrouhanou cibuli, mléko, vajíčko a sůl, vše smícháme, nádobu přikryjeme a dáme do ledničky odpočinout
2. Po vychlazení přidáme do směsi strouhanku a utřený česnek, znovu směs důkladně promícháme a tvoříme karbanátky, které hustě posypeme paprikovou vegetou
3. V rozpáleném oleji karbanátky usmažíme dozlatova
4. Olej slijeme, přilijeme horkou vodu, ve které jsme rozpustili kostku masoxu a asi 10 minut pod pokličkou dusíme
5. Karbanátky vyjmeme, šťávu zahustíme 2 lžícemi mouky rozmíchanými v 1 dl smetany a zhruba 3 minuty ji povaříme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy