REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jehněčí řízky ze Ždiaru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažený řízek z jehněčí kýty.


Ingredience:
4 ksplátky z jehněčí kýty (600 g)
2 ksvajec
50 gmásla
5 clspišské borovičky
mletý pepř
sůl
strouhanka na obalení
olej na smažení

Postup:

1. Maso naklepeme, osolíme a opepříme
2. Dusíme je nejprve na másle, později občas podléváme vodou a borovičkou
3. Jakmile nám řízky změknou, necháme je vychladnout 3. Studené řízky obalujeme v rozšlehaném vejci, strouhance (může být i chleba) a smažíme na oleji.

Doporučení:

– Podáváme s vařenými brambory, s bramborovým salátem nebo s hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy