REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové šišky smažené

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené houby smíchané s jíškou, vypracované do tvaru šišek obalených v mouce, osolených vejcích a strouhance, usmažené dozlatova. Recept z krkonošské kuchyně.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gčerstvých hub
100 ghladké mouky
100 gmásla
200 mlmléka
200 mlzeleninového vývaru
2 lžícesádla
1 lžičkakmínu
2 ksvejce
2 ksprolisované stroužky česneku
1 ksnakrájené cibule
špetka tymiánu
hladká mouka
strouhanka
olej
sůl

Postup:

1. Na sádle osmahneme cibuli s prolisovaným česnekem
2. Přidáme houby, které orestujeme, dochutíme solí, kmínem a tymiánem, dusíme, dokud se neodpaří všechna voda
3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme ji vývarem a mlékem, uvaříme hustou kaši, kterou promícháme s vychladlými houbami
4. Z vychladlé směsi tvarujeme malé šištičky, které obalíme v hladké mouce, v osolených vejcích a strouhance
5. Na oleji je usmažíme dozlatova.

Doporučení:

Takto připravené houbové šišky servírujeme například s bramborovou kaší.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy