REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený kapr s bramborovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Typické vánoční menu pro více jak 40 % Čechů! V trojobalu obalené filety nebo podkovy z kapra, usmažené dozlatova, servírované s bramborovým salátem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gočištěného a vykuchaného kapra nakrájeného na filety nebo podkovy
150 gtuku na smažení
130 gstrouhanky
50 ghladké mouky
50 gmléka
2 ksvajec
sůl
plátky citrónu na ozdobu
Na bramborový salát:
500 gbrambor
165 gpikantní sterilované zeleninové směsi (například Kunovjanka)
150 gmražené zeleninové směsi (hrášek, mrkev, kukuřice)
130 mlmajonézy
1 lžícecukru
1 ksmenší cibule
voda
pepř
sůl

Postup:

Příprava smaženého kapra:
1. Očištěné, vykuchané ryby opláchneme a naporcujeme na jednotlivé filety nebo podkovy
2. Rybu osolíme a obalíme postupně v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a v prosáté strouhance
3. Obalené porce ryb pak zvolna usmažíme v horkém tuku do světlé nazlátlé barvy, na papírových ubrouscích necháme okapat a pak uchováváme v zaklopeném hrnci v teple do doby, než budeme kapra podávat.

Příprava bramborového salátu:
1. Den předem uvařené brambory ve slupce oloupeme, nakrájíme na kostky
2. Mraženou zeleninu uvaříme v osolené vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou
3. V míse promícháme nakrájené brambory, uvařenou zeleninu, Kunovjanku s částí nálevu, cibuli nakrájenou na jemno a majonézu
4. Dochutíme solí, pepřem, případně cukrem a necháme v lednici odležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy