REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený losos v bylinkové strouhance, bramborový salát, limetková majonéza

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažený losos, bylinky, lehký bramborový salát, toť kombinace, která nadchne každého. Zejména, když ji doplníte sklenkou skvělého růžového Cabernet Sauvignon 2013 kabinet Víno Mikulov Sommelier Club.


Ingredience:
500 gfilet z lososa
3 kshousky cca 3 dny staré
čerstvé bylinky – tymián, rozmarýn a saturejka
hladká mouka
vejce
sůl
olej na smažení
Na bramborový salát:
500-600 gmenších brambor, nejlépe varného typu A
1 lžícehrubozrnná hořčice
4 lžíceolivového oleje
petrželová nať
bílý pepř
cukr
sůl
Na majonézu:
1 sklenicemajonézy
1 kslimetka (nejlépe v BIO kvalitě)

Postup:

1. Začneme salátem; uvaříme si očištěné neoloupané brambory, ve větší míse promícháme asi 4 polévkové lžíce panenského olivového oleje s jednou lžící hrubozrnné hořčice, lžičkou soli, lžičkou cukru a špetkou bílého pepře
2. Do připravené „marinády“ vsypeme ještě teplé, na plátky pokrájené brambory, zlehka promícháme, přidáme nasekanou petrželku a podle potřeby ještě dochutíme solí nebo cukrem
3. Lososa zbavíme kůže, osolíme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance, kterou jsme připravili nastrouháním ne zcela tvrdé housky a zpestřili přidáním posekaných bylinek
4. Proužky ryby pak pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje na pánvi
5. Majonézu ochutíme troškou nastrouhané limetkové kůry a limetkovou šťávou, pokrm servírujeme na teplé talíře.

Doporučení:

Doporučení sommeliera:Smažený losos, bylinky, lehký bramborový salát, toť kombinace, která nadchne každého. Zejména, když ji doplníte sklenkou skvělého růžového Cabernet Sauvignon 2013 kabinet Víno Mikulov Sommelier Club. Oceníte jeho krásnou růžovou malinovou barvu a intenzivnější aroma rybízu, malin a lesních jahod. Chuť je středně plná, šťavnatá s delší, ovocitou dochutí. Orientační cena: 139 Kč.

Poznámka:

Recept k článku: Vánoční tipy a triky od Bohemia sekt s.r.o.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy