REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený losos v bylinkové strouhance, bramborový salát, limetková majonéza

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažený losos, bylinky, lehký bramborový salát, toť kombinace, která nadchne každého. Zejména, když ji doplníte sklenkou skvělého růžového Cabernet Sauvignon 2013 kabinet Víno Mikulov Sommelier Club.


Ingredience:
500 gfilet z lososa
3 kshousky cca 3 dny staré
čerstvé bylinky – tymián, rozmarýn a saturejka
hladká mouka
vejce
sůl
olej na smažení
Na bramborový salát:
500-600 gmenších brambor, nejlépe varného typu A
1 lžícehrubozrnná hořčice
4 lžíceolivového oleje
petrželová nať
bílý pepř
cukr
sůl
Na majonézu:
1 sklenicemajonézy
1 kslimetka (nejlépe v BIO kvalitě)

Postup:

1. Začneme salátem; uvaříme si očištěné neoloupané brambory, ve větší míse promícháme asi 4 polévkové lžíce panenského olivového oleje s jednou lžící hrubozrnné hořčice, lžičkou soli, lžičkou cukru a špetkou bílého pepře
2. Do připravené „marinády“ vsypeme ještě teplé, na plátky pokrájené brambory, zlehka promícháme, přidáme nasekanou petrželku a podle potřeby ještě dochutíme solí nebo cukrem
3. Lososa zbavíme kůže, osolíme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance, kterou jsme připravili nastrouháním ne zcela tvrdé housky a zpestřili přidáním posekaných bylinek
4. Proužky ryby pak pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje na pánvi
5. Majonézu ochutíme troškou nastrouhané limetkové kůry a limetkovou šťávou, pokrm servírujeme na teplé talíře.

Doporučení:

Doporučení sommeliera:Smažený losos, bylinky, lehký bramborový salát, toť kombinace, která nadchne každého. Zejména, když ji doplníte sklenkou skvělého růžového Cabernet Sauvignon 2013 kabinet Víno Mikulov Sommelier Club. Oceníte jeho krásnou růžovou malinovou barvu a intenzivnější aroma rybízu, malin a lesních jahod. Chuť je středně plná, šťavnatá s delší, ovocitou dochutí. Orientační cena: 139 Kč.

Poznámka:

Recept k článku: Vánoční tipy a triky od Bohemia sekt s.r.o.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert. Znáte slovenský Štědrák? A co francouzský Bûche de Nöel? V tomto článku najdete inspiraci na 10 nejznámějších sladkých vánočních dezertů z celého světa.

číst dále ...

Pečete vlastní vánoční cukroví, nebo si ho kupujete?

Tak se přiznejte, jak to letos bude u vás doma s cukrovím. Upečete si ho, nebo ho raději koupíte? A pokud koupíte, dáte letos více jak 1000,- Kč za cukroví, nebo snad tolik ne?

číst dále ...

K oslavám patří dort. Upečte si jeden ke stoletému výročí želatinových bonbonů

Blíží se prosinec a s ním i sváteční atmosféra. Letošní poslední měsíc v roce bude speciální i pro společnost Haribo, která 13. prosince oslaví 100. výročí svého založení. Seznamte se s její dlouhou historií a připravte si spolu s námi speciální narozeninový dort, vždyť takové jubileum si oslavu zaslouží.

číst dále ...

Mák, dýně a mrkev – 3 podzimní recepty na podporu imunitu

Zatímco pro někoho je podzim časem dlouhých procházek a večerů u krbu s knihou, pro ty se slabší imunitou nastává čas viróz a nekončící rýmy. Zde je několik receptů z lokálních surovin, které zpříjemní podzimní dny a zároveň prospějí zdraví i imunitnímu systému.

číst dále ...

Jaké cukroví by upekla maková panenka?

K Vánocům patří dobré jídlo a sladké cukroví, které hospodyňky připravují i týdny dopředu. V některých rodinách se předávají recepty na cukroví z generace na generaci a každý rok se opakují. Ani milovníkům tradic však neuškodí občas vyzkoušet něco jiného. Zkusili jste už někdy přidat do cukroví mák? Dříve mu byla dokonce přisuzována ochranitelská moc a byl považován za symbol bohatství a prosperity. Jeho typická chuť dodá i tradičnímu cukroví zajímavý šmrnc.

číst dále ...

5 receptů na nepečené cukroví, které by nemělo na vaši vánoční tabuli chybět

Nemáte čas na pečení cukroví? Nevadí, zkuste nepečené varianty vánočních cukrovinek. Nebudete muset sedět hodiny u trouby a hlídat, aby se nepřipálily, a zamilujete si je pro jejich jednoduché zpracování. Nepečené druhy jsou velmi oblíbené také161 u dětí, které vám s jejich přípravou určitě rády pomohou.

číst dále ...

Bagetu za odběr: Bageterie Boulevard hledá v kampani nové dárce krevní plazmy

Bageterie Boulevard ve spolupráci s Ústřední vojenskou nemocnicí ve Střešovicích spouští kampaň na podporu dárců krve a krevní plazmy. Za každé darování nabízí firma dárcům voucher na jednu Rychlovku k doplnění energie po odběru. Cílem kampaně je nejen zvýšit počet dárců, ale také povědomí o důležitosti odběrů krve a jejích složek a v současné době i tzv. rekonvalescentní plazmy, tedy plazmy obsahující protilátky od osob, které prodělaly infekci SARS-CoV-2 nebo onemocnění covid-19. Tato plazma se podává hospitalizovaným pacientům se středně závažným a těžším průběhem onemocnění covid-19 a díky obsaženým protilátkám zabraňuje množení viru v těle a pomáhá při léčbě.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy