REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slavnostní zeleninový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoce jsou svátky, kdy se setkává celá rodina. Připravte svým hostům překvapení a místo tučných chlebíčků s majonézovou pomazánkou jim naservírujte lahodný zeleninový koláč, který chutná skvěle teplý i studený.


Ingredience:
2 baleníBonduelle Bon menu Na pánev Provencale (425 ml)
225 gnakrájených hub
225 gtaveného sýru
2 šálkynastrouhaného sýra cheddar + na posypání
1/4 šálkusmetany 30 %
1 hrstbazalkových listů, jemně nakrájených
1 hrstpetrželky
3 polévkové lžíceolivového oleje
1/2 čajové lžičkypepře
1/2 čajové lžičkysoli
6 ksvajec
3 ksstředně velké cukety, nakrájené na kolečka
2 ksstroužky česneku, prolisovaného
1/2 ksstředně velké cibule, nakrájené nadrobno

Postup:
  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Okraje dortové formy potřete olejem, spodek vyložte pečícím papírem a rovněž zakápněte trochou oleje.
  2. Na pánvi rozpalte olej a na středním plameni restujte zhruba 10 minut cibuli, houby a cuketu.
  3. Ve velké míse mezitím smíchejte tavený sýr, vejce, smetanu, česnek, bazalku, sůl a pepř.
  4. Do mísy opatrně přidejte restovanou zeleninu bez výpeku, nastrouhaný sýr, celé balení Bonduelle Bon menu Na pánev Provencale a promíchejte.
  5. Připravenou směs nalijte do dortové formy, zakryjte alobalem a pečte cca 1 hodinu. Poté alobal sundejte a pečte další 1 hodinu, dokud nebude mít koláč zlatavou krustu.
  6. Před podáváním nechte koláč 10 minut odpočinout. Poté posypte sýrem, ozdobte pokrájenou petrželkou a nakrájejte.
Poznámka:

Recept k článku: Tradiční Vánoce bez těžkostí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy