V pivě marinované porce kapra, obalené ve vejcích a parmazánové strouhance, usmažené dozlatova.
Ingredience:
8 ks | porcí kapra |
3 ks | vejce |
500 ml | piva |
400 g | strouhanky |
100 g | strouhaného parmazánu |
čerstvá petrželová nať | |
mletý černý pepř | |
olej na smažení | |
plátky citrónu | |
sůl |
Postup:
1. Porce kapra omyjeme a osušíme, vložíme do mísy a zalijeme pivem, přetáhneme potravinářskou fólií a dáme na 1 hodinu odležet do chladu
2. Připravíme si ingredience na obalování; vejce rozšleháme se solí a pepřem, zvlášť promícháme nastrouhaný parmazán se strouhankou
3. Porce kapra vyjmeme z piva, osušíme, protáhneme rozšlehanými vejci a obalíme ve strouhance
4. Obalené maso smažíme v rozpáleném oleji a po usmažení je odkládáme na vrstvu papírových ubrousků
5. Na velký talíř natrháme petrželkovou nať, na ni poklademe porce kapra, které ještě ozdobíme plátky citrónu.