REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený kapr se sezamem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naporcovaný kapr obalený v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a strouhance smíchané se sezamem, usmažený dozlatova.


Ingredience:
1 ksmenšího kapra
olej na smažení
sůl
Na obalování:
3 lžícemléka
2 ksvajec
hladká mouka
strouhanka
sezam

Postup:

1. Kapra vykucháme, zbavíme šupin, opláchneme, osušíme a ostrým nožem nakrájíme na podkovy, osolíme je a necháme v chladu asi 60 minut odležet
2. Strouhanku smícháme se sezamovým semínkem v poměru 2:
1 a vejce rozšleháme s mlékem
3. Odleželé podkovy znovu osušíme, obalíme nejdříve v hladké mouce, pak rozšlehaných vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance se sezamem
4. Na rozehřáté oleji rybu zvolna po obou stranách usmažíme dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s bramborovým salátem a měsíčky citronu pro dochucení.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy