REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený kapr

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce dozlatova usmažené ryby.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gočištěné a vykuchané ryby
150 gtuku
130 gstrouhanky
50 ghladké mouky
50 gmléka
2 ksvajec
sůl

Postup:

1. Očištěné, vykuchané ryby opláchneme a naporcujeme na jednotlivé filety nebo podkovy
2. Rybu osolíme a obalíme postupně v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a v prosáté strouhance
3. Obalené porce ryb pak zvolna usmažíme v horkém tuku do světlé nazlátlé barvy a ihned podáváme.

Doporučení:

Ochuceného smaženého kapra podáváme s bramborovým salátem, opékanými brambory, s hranolky a se zeleninovým salátem nebo kompotem.

Poznámka:

Labužnické obměny:a) porce kapra osolíme, obalíme v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem, do kterého jsme přidali špetku muškátového oříšku, a ve strouhanceb) kapra pokapeme citrónovou šťávou, posypeme jemně rozsekanou petrželkou a necháme asi 1 hodinu v chladnu odležet, potom osušíme, osolíme, obalíme v mouce, vejci a strouhancec) kapra potřeme česnekem utřeným se solí a necháme v chladnu odležet, potom obalíme v mouce ochucené trochou strouhaného zázvoru, ve vejci a ve strouhance.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy