Porce dozlatova usmažené ryby.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
800 g | očištěné a vykuchané ryby |
150 g | tuku |
130 g | strouhanky |
50 g | hladké mouky |
50 g | mléka |
2 ks | vajec |
sůl |
Postup:
1. Očištěné, vykuchané ryby opláchneme a naporcujeme na jednotlivé filety nebo podkovy
2. Rybu osolíme a obalíme postupně v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a v prosáté strouhance
3. Obalené porce ryb pak zvolna usmažíme v horkém tuku do světlé nazlátlé barvy a ihned podáváme.
Ochuceného smaženého kapra podáváme s bramborovým salátem, opékanými brambory, s hranolky a se zeleninovým salátem nebo kompotem.
Poznámka:Labužnické obměny:a) porce kapra osolíme, obalíme v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem, do kterého jsme přidali špetku muškátového oříšku, a ve strouhanceb) kapra pokapeme citrónovou šťávou, posypeme jemně rozsekanou petrželkou a necháme asi 1 hodinu v chladnu odležet, potom osušíme, osolíme, obalíme v mouce, vejci a strouhancec) kapra potřeme česnekem utřeným se solí a necháme v chladnu odležet, potom obalíme v mouce ochucené trochou strouhaného zázvoru, ve vejci a ve strouhance.